ANNONS

Pensionsförsäkring

För att göra avdrag för en pensionsförsäkring i år måste premien vara inbetald innan den 31 december i år. Men att pensionsförsäkringar är en vettig investering ur skattesynpunkt är inte helt självklart.
För egenföretagare är den högsta årliga premien numera 12 000 kronor per år. Vid ett tillfälle är det troligtivs en bra affär med pensionsförsäkring och det är om nuvarande inkomst ligger äver brytpunkten, 380 200 kronor och att man har inkomst under brytpunkten som pensionär då pensionsförsäkringen betalas ut.
Då sänker man skatten mer med avdraget för pensionsförsäkringspremien nu jämfört med vad man betalar i skatt på pensionen sen.
Nackdeln med pensionsfgörsäkringar är att premien betalas in flera år innan pensionen betalas ut. Det innebär att de regler som gäller när pensionsförsäkringen tecknas sannolikt inte är de samma som när pensionen betalas ut. Om det blir till för eller nackdel är omöjligt att veta nu.

I morgon kommer ett nytt viktigt tips för alla företagare att känna till före årsskiftet. Läs www.nilehnteknik.se även då.

Relaterade artiklar