ANNONS

Fler plogar från Amazone

Som vi tidigare berättat så utökar Amazone sitt plogprogram i och med förvärvandet av plogtillverkaren Vogel & Noot. Den nya Cayrosserien med burna växelplogar och i Amazones färger  kommer att visas på olika internationella mässor och utställningar.
Amazone har, utöver den befintliga Cayronserien, ytterligare fem modeller burna växelplogar i olika storlekar och utföranden i sitt program. Den minsta modellen Cayros M består av tre- eller fyrskäriga plogar för traktorer upp till 120 hk.

Med ytterligare förstärkta strukturella komponenter är den näst största serien med modellerna Cayros XM, XMS och XS avsedda för traktorer upp till respektive 140, 200 och 260 hk. Den största modellen Cayros XS pro finns i tre utföranden med fyra till sex skär och är avsedd för traktorer upp till 380 hk. De är designade som högprestandaplogar för större gårdar och maskinstationer.
Stort utbud av utrustning till alla modeller
Amazone erbjuder ett stort utbud av utrustning till alla modeller. Plogarna kan utrustas med manuell eller hydraulisk justering av tiltbredden. Stenutlösare finns som halvautomatiskt mekaniskt fjäderbelastat utförande eller som helautomatiskt hydrauliskt utförande. Dessutom erbjuder Amazone fem olika plogkroppar inklusive en slitsad vändskiva för vidhäftande jordar.

En av de speciella kvalitetsegenskaperna för Cayrosplogarna är ©plus härdningsprocess för vändskivorna. Denna värmebehandling ger ökad livslängd, högre slagtålighet, lägre dragkraftsbehov och därmed lägre bränsleförbrukning.

Amazones nya plogserie kommer att dyka upp i Söderberg & Haaks ordinarie sortiment under våren 2017.

Relaterade artiklar