ANNONS

Praktiskt nytt från Husqvarna

Husqvarnas nya, lätthanterliga bensindunk rymmer hela 15 liter. Den andra nyheten är lättviktshjälmen Technical med flera genomtänkta detaljer.

Husqvarnas nya hjälm Technical samt en ny 15-liters bensindunk underlättar arbetet för såväl skogsarbetare och professionella trädgårds-mästare, som villaägare med höga krav.
Med en dunk som rymmer hela 15 liter krävs färre påfyllningar vilket sparar tid. Trots storleken är den nya bensindunken lätthanterlig. De tre greppens placering ger ett stabilt grepp och optimal balans. Tillsammans med den konformade designen, som gör det möjligt att bära dunken nära kroppen och därmed minimera belastningen på armar och axlar, blir ergonomin den allra bästa.
Pipen på dunken har ett mekaniskt lås för att förhindra läckage och att den plötsligt öppnas. För att ytterligare minimera spill har dunken ett överfyllnadsskydd som innebär att när tanken är fylld stängs flödet av automatiskt. Självklart finns även ett nivåfönster så att du alltid kan se hur mycket bensin som finns kvar.
Technical är en robust lättviktshjälm med hörselskydd och ett integrerat fäste för pannlampa. Storleken justeras enkelt med en hand när hjälmen sitter på huvudet, och även inredningen kan justeras på olika sätt för att passformen och komforten ska bli optimal. Ett nytt ventilationssystem ser till att hjälmen inte blir för varm.
Det etsade visiret har låg vikt och låg ljusreduktion och ger användaren fri sikt oavsett om det är upp- eller nedfällt. Vill man ha ett hörselskydd med FM-radio går det utmärkt att montera på hjälmen. UV-strålning påverkar många material och för att säkerställa hjälmens skyddsegenskaper finns en åldersindikator som visar hjälmens nuvarande kondition och när det är dags att byta ut den.

Cirkapris bensindunk 495 kronor.
Cirkapris hjälm Technical 1 195 kronor.

Relaterade artiklar