ANNONS

Pris till Indexator

Indexator har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Industrins Jämställdhetspris” för 2012. – Vi på Indexator är medvetna om hur viktigt det är att agera aktivt och målmedvetet för att kunna attrahera de mest kompetenta personerna, sa Gunnar Bålfors, vice VD Indexator AB, vid prisutdelningen.

Industrins jämställdhetspris är ett nyinstiftat pris för att belöna insatser för ökad jämställdhet inom industrin.

– Vi på Indexator är medvetna om hur viktigt det är att agera aktivt och målmedvetet för att kunna attrahera de mest kompetenta personerna. Avgörande i det arbetet är att säkerställa att vi är en bra arbetsplats för alla oavsett kön, etnicitet etc. Att vi nu tilldelats Industrins jämställdhetspris ser jag som ett kvitto på att det vi tror på och arbetar för är rätt, säger Gunnar Bålfors, vice VD.

Vinnaren har utsetts av en jury bestående av företrädare för arbetsgivar- och arbetstagarförbund inom industrin. Juryns motivering:

”Indexator finns i ett litet samhälle i Norrland och gjorde en satsning för att bli en attraktivare arbetsgivare och rekrytera de mest kompetenta personerna, oavsett kön. Ett jämställdhetsprojekt drogs igång med utgångspunkten ”Vi skall vara bäst i världen på det vi gör – då måste de bästa välja att jobba hos oss”.

Företagets ledning har varit engagerad i arbetet och integrerat jämställdhetsarbetet med verksamhetens övergripande mål, vision och arbetsmetodik. Allt har samlats i Indexators filosofi.
Ledare inom Indexator har utbildats och alla medarbetare har involverats genom diskussioner om värdegrunder. Företaget har också tagit fram en ny rekryteringsrutin och lokala yrkesutbildningar har genomförts.

Arbetet har gett resultat! Indexator har nått målet om fler kvinnliga sökande till lediga jobb; en ökning från 10 till 50 procent. Detta har resulterat i fler kvinnliga medarbetare; andelen har gått från 11 till 22 procent. Företaget ser också att satsningen lett till minskad sjukfrånvaro och förbättrad produktivitet och kvalitet.”

Indexator är marknadens ledande tiltrotatortillverkare och kan presentera ett komplett program för grävmaskiner med Rototilt, styrsystem och redskap. Kvalitet, driftsäkerhet och lägsta energiförbrukning är i världsklass. Några av produktens alla fördelar är oljefylld rotorkropp för bästa livslängd och ekonomi, låg bränsleförbrukning med marknadens lägsta vikt, låga effektförluster tack vare optimerad hydraulik. Indexator är beläget i Vindeln i Sverige, har ca 230 medarbetare och omsätter ca 500 MSEK

Relaterade artiklar