ANNONS

Radrensare från Kverneland

I går har Kverneland Group undertecknat ett avtal om att förvärva 100  procent av aktierna i franska BC Technique S.A.S. Company, en ledande tillverkare av radrensare, rotorharvar, styrningsgränssnitt och pinnharvar, som distribueras under varumärket Phenix Agrosystem.

Dessa produkter och lösningar är väl lämpade för framtidens hållbara jordbruk och gör det möjligt för kunderna att uppnå effektiv, noggrann och konsistent bearbetning och ogräsbekämpning.
Yasukazu Kamada, vd och koncernchef för Kverneland Group, är glad att kunna bekräfta att Phenix Agrosystem-produkterna ytterligare stärker Kverneland Groups och Kubotas strategiska åtagande att tillhandahålla hållbara jordbearbetningsmetoder genom att lägga till denna viktiga produktportfölj. Kamada.
– Det finns synergieffekter i att sammanföra produktsystem och lösningar från dessa två företag, och därmed också värdefulla fördelar för distributionspartnerna och jordbrukarna, säger han.
Han berättar att Phenix Agrosystems distributionspartner och kunder är en viktig tillgång, och han bekräftar att Phenix varumärke och dess distribution kommer att fortsätta. Parallellt kommer produkterna att introduceras under varumärkena och distributionsnätverken Kverneland och Kubota.

Den nuvarande ägaren av Phenix Agrosystem, Mathias Bounon och hans team, fortsätter i BC Technique-företaget för att stödja övergången.
– Kubota och Kverneland Group delar samma vision och utvecklingsstrategi som Phenix Agrosystem. Vi ser stora möjligheter och synergier i att bli en del av denna grupp. Det kommer att stärka Phenix-produkternas närvaro över hela världen, stödja miljövänliga jordbruksmetoder och göra jordbruket mer hållbart, säger han.

Relaterade artiklar