ANNONS

Regn i USA sänkte spannmålspriserna

Spannmålspriserna i Europa och USA fortsatte att falla på onsdagen. Bakgrunden är den ihållande nederbörden i det amerikanska majsbältet. Regnet utlöste ytterligare massiv försäljning på terminsmarknaderna.

På grund av regnet i majsbältet som bekräftades denna veckan och den annalkande skörden i Europa börjar nu priserna att falla.
Precis som oro för väder och torka drev upp spannmålsmarknaden, sänker väder- och regnprognoserna marknaden igen.
Prognosen från USDA är att det är troligt att marknaden kommer att fortsätta att falla när regnet fortsätter, men det är fortfarande viktigt att tänka på hur mycket intäkter som har gått förlorade hittills och om det här regnet bara är en tillfällig trend.
Det regnade fortfarande i dag torsdag i de två största växtodlingsdelstarerna Iowa och Illinois, och mer regn förväntas i hela majsbältet den här veckan till början av juli.
Därför pågår även en omfattande försäljning av terminer, vilket ledde till att spannmålspriserna rasade i går onsdag. Vetepriserna i USA sjönk med 4,5 procent, majspriserna sjönk med 4 procent och sojan gick ner 2,5 procent.
Detta orsakade också ytterligare priskorrigeringar i Europa. Vete föll på den europeiska terminsmarknaden med ytterligare 5 euro till 231 euro per ton på onsdagen. Majspriserna sjönk med 5 euro och noterades till 234 euro per ton. Foderkorn noterades till 213 euro på onsdagen på grossistmarknaden och exporthamnen i Hamburg, en minskning med 3 euro från föregående dag.

Relaterade artiklar