ANNONS

Renare mobila torkar

Ny värmeåtervinning, artificiell intelligens och pelletsbrännare för mobiltorkar. Fabriken jobbar för högtryck med att utveckla morgondagens effektiva tork-teknik.

Pedrotti är en högspecialiserad fabrik som ligger utanför Brescia i norra Italien. Fabriken har sedan 1971 enbart arbetat med att utveckla torkning i mobiltorkar och exporterar idag torkar till många länder världen över. Under senare år har Kina, Ryssland och Ukraina utvecklats till företagets viktigaste marknader, men stort fokus ligger på att leverera torkar till olika europeiska länder där de idag finns representerade i de flesta länder. I Sverige säljs Pedrotti av Farm Mac.

De sista åren har utvecklingen gått enormt snabbt, från manuell styrning med tryckknappar till sofistikerade, högteknologiska torkar.

AI för optimerad förbränning

– Vi arbetar idag med att utveckla brännarprocessen med hjälp av AI – artificiell intelligens,  berättar Flavio Pedrotti som är delägare och vars far var med och startade produktionen.
– Vi ser stor potential i framförallt självlärande teknik för optimering av förbränningsprocessen. Vi tror att vi kommer att kunna sänka energikonsumtionen med upp till en tredjedel. Tekniken ligger ett antal år i framtiden, men är ett intressant exempel på hur Pedrotti hela tiden strävar efter att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen.

Pedrotti har under många år fokuserat hårt på teknisk utveckling, många av de patent och produktutvecklingar man tagit fram, har sedan blivit standard på andra tillverkare av mobiltorkar, världen över. Bl.a. helautomatisk styrning, värmeväxlare, pekskärm.

Eco-skorsten

Eko-skorstenen introducerad under 2018 och ger en energibesparing på mellan 6-18%. Skorstenen leder de heta ångorna över en separat värmeväxlare kopplat till torken vilket sparare energi. Utgående luft har en lägre temperatur och ger renare avgaser vilket minskar miljöpåverkan. På sikt hoppas Pedrotti att värmeväxlaren ger mindre förslitning på förbränningsutrustningen genom att temperaturtappen blir lägre. Eco-skorstenen levereras som standard på den svenska marknaden.

Integrerad pelletsbrännare

Rhino är en integrerad pelletsbrännare som placeras framför torken. Denna har en egen värmeväxlare varför denna kan tas bort från torken. Levereras i kapaciteter från 150 Kw till 1500 Kw beroende på tork. Finns för leverans från och med 2019.

Relaterade artiklar