ANNONS

Rutinerade Rolf Eliasson, 1:a i plöjnings SM.

Rolf Eliasson och Daniel Svensson segrade i helgens plöjnigstävlingar i Robertsfors. Där har årets SM plöjningar arrangerats under lördag och söndag.
Rolf Eliasson, som bor i Halland, tävlade som vanligt i växelplogsklassen och fick 328
poäng vilket räckte till en första plats. Rolf Eliasson segrade även 2008 och har däremd tävlat för Sverige i VM tidigare i år. VM 2010 går på Nya Zeland och i och med dagens seger har Rolf Eliasson en biljett dit.
Tvåa i växelplogsklassen blev blev Anders Olsson, Sorunda, som däremd får representera Sverige på plöjnings EM som år 2010 går på Irland. Tre i växelklassen blev  Sven Ahlberg Västmanland med 299 poäng
I tegklassen för seniorer vann Daniel Svensson från Kronoberg med 328 poäng vilket innebär att även han tävlar för Sverige i VM nästa år.
Även tvåan, Johan Berggren från Västerbotten, fick 328 poäng, men eftersom har körde på
längre tid blev han tvåa.
Trea blev Nils Göransson, Skåne, med 314 poäng.
I växelplogsklassen för juniorer segrade Martin Andersson och dämed åker han tillsammans med Anders Olsson till EM på Irland nästa år. Anledningen till det är att man endast tävlar i växelplog på EM och därmed sänder varje land två växelpöjare dit medan man på VM har en som plöjer växel och en som plöjer teg från varje land.

På prispallen i tegklassen i helgens SM plöjning ser vi från vänster Nils Göransson, trea, Johan Berggren i mitten, tvåa och till höger Daniel Svensson, som segrade.

Rolf Eliasson, etta i växelplogsklassen, igen.

Rolf Eliasson, etta i växelplogsklassen, igen.

Relaterade artiklar