ANNONS

Nytt sätt sälja lastbilar

Volvo Lastvagnar utforskar nya sätt att få marknaden för begagnade lastbilar att växa på de europeiska marknaderna. Arrow Truck Sales, en väletablerad handelsverksamhet i USA, kommer nu till Europa. Begagnade lastbilar från alla lastbilsmärken kommer att handlas från och med hösten 2018.

Arrow Truck Sales, Inc., ett dotterbolag till Volvo Group Holding i Nordamerika, grundades 1950 och har vuxit till att bli den ledande samlingspunkten för handeln med begagnade medeltunga och tunga lastbilar i Nordamerika. Arrow har byggt upp ett gott rykte i den nordamerikanska transportsektorn genom att erbjuda högkvalitativa, begagnade fordon.

Det nya företaget Arrow Truck Sales GmbH kommer att arbeta oberoende av Arrow i Nordamerika och den nuvarande verksamheten för begagnade lastbilar på Volvo Lastvagnars marknadsbolag  i Europa. Det kommer att starta som ett mindre företag med lokaler utanför Berlin i Tyskland, nära flygplatsen, lastbilslederna och Volvo Truck Centre i Wildau.

”Begagnad lastbilar är en viktig del av den nuvarande affärsmodellen och kommer sannolikt att bli ännu viktigare i framtiden, med ökad efterfrågan på flexibla ägarlösningar bland våra affärspartners”, säger Roger Alm, VD Volvo Trucks Europe.

Andreas Gustafsson, med bakgrund inom Volvo sedan 2004, har utsetts till VD för Arrow Truck Sales GmbH. Mikko Nevala, som för närvarande har ansvar för Volvo Lastvagnars begagnataffär  i Finland, har utsetts till inköps- och försäljningschef för den nya enheten.

”Marknaden för begagnade lastbilar är idag mycket digital. Trots detta ser vi möjligheter att vidareutveckla marknadsföring och e-handel på nätet. Det handlar om att göra det enkelt och bekvämt för kunden att hitta och köpa en begagnad lastbil av god kvalitet ”, säger Andreas Gustafsson, VD Arrow Truck Sales GmbH.

Relaterade artiklar