ANNONS

Se upp för maskinbedragare

Maskinbedragarna kommer nu med nya sofistikerade metoder och det enda vi kan säga är, när en affär verkar för bra för att vara sann,är den oftast inte sann. Var alltså på er vakt!

Det som hände i kväll var att en lantbrukare svarade på en annons på en traktor. Säljaren uppgav att den stod på en maskinfirma i Skåne och kunden fick även registreringsnumret till traktorn. När kunden ville titta på traktorn på dagtid sa säljaren att han bara hade tid senare på kvällen. Man bestämde en tid för att träffas och se på trakorn.
Emellertid var ägaren till den aktuella maskinfirman kvar på kontoret sent i kväll och såg då en bil som körde runt bland maskiner. När ägaren gick ut stack bilen snabbt iväg. Efter ett par minuter kom en ny bil med en lantbrukare i. Det var kunden. Medan de två stod och försökte reda ut vad som var på gång ringde “säljaren” och sa att han fått förhinder och att de måste bestämma en ny tid.
Det som kunde hänt om inte ägaren till såväl maskinfirman och det utannonserade objektet varit kvar på firman är att kunden hade betalt pengar till en person som inte hade något med traktorn att göra. Kunden hade blivit blåst på pengarna.
Vad vi erfar är detta ett helt nytt grep vad gäller maskinbedrägerier. Tidigare har det handlat om att annonsera ut maskiner som inte finns och då lurat kunder på handpenning.
Kvällens händelse är polisanmäld.

Relaterade artiklar