ANNONS

Farmers First övertar Krone

Krone går digitalt vad gäller försäljning i Sverige genom att flytta över sin agentur från Söderberg & Haak till Farmers First.
Farmers First är en ganska ny spelare inom lantbruksmaskinbranschen med ett helt nytt upplägg.

Gustaf Thuresson, vd S&H

Det handlar om korta vägar och en liten organisation per såld maskin. De har redan agenturen Sky och en del andra produkter och har som mål att lägga till mer. Kunden konfigurerar sin maskin på nätet, köper den, väljer servicelämnare och finansiering.
– Vi har i dag avtal med 63 servicelämnare i Sverige och det ska bli fler, säger Roger Wahlberg, en av grundarna och delägare i Farmers First.
Söderberg & Haak tappar därmed ytterligare agenturer.
Det är sedan tidigare annonserat att Deutz-Fahr och Söderberg & Haak kommer avsluta sitt samarbete. Efter en tids diskussioner står det nu klart att även samarbetena med Dalbo och Krone kommer att upphöra inom kort.
Söderberg & Haak kommer nu att fokusera på Amazone vad gäller lantbruksteknik.
– Vi har en mycket bra relation med Amazone och nu när vi inte har några varumärken inom traktorer att ta hänsyn till kan vi arbeta med alla återförsäljare och fokusera på hela Amazones program och det samma om vi skulle ta upp något annat fabrikat av maskiner, säger Gustaf Thuresson vd på Söderberg & Haak.
Lantbruksnytt haräven sökt Dalbo för en kommentar men ännu inte fått svar. Det verkar dock som att det fabrikatet går sin egen väg och säljer direkt till svenska återförsäljare framöver.
Söderberg & Haaks verksamhet inom entreprenad påverkas inte av förändringarna. Inom det området är Söderberg & Haak generalagenter för Komatsu.

Relaterade artiklar