ANNONS

Sima ställs in i år

Lantbruksteknikmässan Sima i Paris skulle äga rum i november i år, men den ekonomiska situationen har nu lett till att den ställs in. Det är endast årets mässa som påverkas och planen är fortfarande att den ska arrangeras i november år 2026.

Lantbruksteknikmässan Sima i Paris var planerad att äga rum från den 24 till 27 november 2024. Men nu har Axema, föreningen för tillverkare och medarrangörer av mässan, meddelat att den ställs in, enligt nyhetsportalen LaFrance Agricole. Det sägs att listan över avhopp från kända tillverkare av lantbruksteknik har blivit längre under de senaste månaderna. John Deere var en av de stora som för länge sedan beslutade att inte medverka på Sima.
Sima i Paris har bekymmer. Tidigare arrangerades mässan udda år i månadsskiftet februari/mars. Men då Agritechnica arrangerades i november samma år blev det inte mycket nyheter på Sima. År 2022 beslutade Sima att i stället arrangera sin mässa i november jämna år och det blev en lantbruksmaskinmässa i Paris det året. Dock kolliderade den med den något större och populärare Eima i italienska Bologna, vilket ställde till problem det året och sannolikt är en grundläggande orsak till alla avhopp i år. Eima i Bologna arrangeras enligt plan i november i år och på den mässan är det även prisutdelning för Årets Traktor 2025.
På hemmaplan slåss även inomhusmässan Sima med fältmässan Innov Agri som arrangeras strax söder om Paris i september udda år.

Relaterade artiklar