ANNONS

Osäkert läge för danska minkfarmare

Som vi rapporterade om i går i Lantbruksnytt webb TV är det nu endast tre månader kvar till dess det är fritt fram för minkfarmares normala verksamhet i såväl Sverige som Danmark, under förutsättning att inga nya regler beslutas.
Men i Danmark ser det mörkt ut. En majoritet i danska Folketinget vill fortsatt förbjuda minkar i landet och därmed är det rimligt att anta att ett nytt beslut som även förbjuder minkar 2022 fattas före nyår där.
Samtidigt hölls årets sista pälsauktion vid Kopenhagen Fur.
Det genomsnittliga priset per minkskinn blev 323 danska kronor för de fyra pälsauktioner som arrangerats vid Kopenahgen Fur i år.
Det motsvarar 442 svenska kronor per skinn.
Priset på minkskinn har stigt under året. Vid årets första auktion i februari steg priset med 79 procent för att stiga med ytterligare 23 procent i april. Auktionen i juni bjöd på ännu högre priser och ett snitt på 358 danska kronor per minkskinn.
Bakgrunden var ökad aktivitet i Kina. Septemberauktionen låg däremot i nivå som juni i år. Även det beror på Kina fast nu på grund av återhållsamhet som en effekt av den fastighetskris som skakar landet just nu.

Relaterade artiklar