ANNONS

Smidig lastarkontroll med Ålö

Ålö kommer med ett prisvärt elektroniskt alternativ till mekanisk frontlastarstyrning. Det är Ålös tumstyrda joystick EasyDrive som är den första i sitt slag inom branschen. Med detta utvecklingssteg blir därmed Ålös revolutionerande ventilsystem LCS komplett.
– Vi sätter en helt ny nivå genom att traktorägare nu kan välja elektronisk styrning istället för mekaniskt vajerstyrd till en rimlig kostnad, säger Urban Hadarsson, Försäljningsdirektör på Ålö.
Med nya EasyDrive följer både ergonomiska och körmässiga fördelar för traktorägare som vill modernisera sin frontlastarstyrning. EasyDrive har samma funktioner som den mekaniska varianten och samma goda köregenskaper.
– Denna elektroniska tumstyrda joystick ger en helt annan och mjukare känsla och manövrering av frontlastaren. Ergonomin förbättras förstås också avsevärt tack vare att du kör med bara små tumrörelser i stället för med hela armen. Och det faktum att EasyDrive sitter fast i förarstolen sparar utrymme och gör att traktor, stol och joystick följs åt på ett sätt som är optimalt för såväl ergonomin som körkomforten, säger Kenneth Granberg, Produktchef och Area Manager på Ålö.
Med EasyDrive sluts cirkeln för Ålös unika ventilsystem LCS, vilket är det första och enda ventilsystem som utvecklats för frontlastare.
– Det känns naturligtvis mycket bra att vi nu kan ta steget och introducera ett riktigt bra och prisvärt elektroniskt joystick-alternativ, avslutar Urban Hadarsson.
Vid Elmia Lantbruk Djur och Inomgård 19-22 oktober 2011 kommer EasyDrive att visas i Sverige för första gången. I samband med mässan är det också säljstart av produkten i Sverige.

Relaterade artiklar