ANNONS

Snabbare dumper – bakåt

Nu är det 15 år sedan Cordestam introducerade den midjestyrda dumpern Bell på den svenska marknaden. Genom åren har de jobbat för att ta fram en maskin som uppfyller sina kunders önskemål och som är skräddarsydd efter Svenska lagar och regler.
– Gensvaret från våra kunder har varit otroligt bra och vägdumpern har blivit en mycket omtyckt maskin med sin höga kvalité, låga bränsleförbrukning och möjlighet att lagligt köra med last på väg, säger Robert Cordestam.
Nu är det dags för ytterligare en förbättring som man jobbat med ända sedan starten för 15 år sedan. Nämligen högre hastighet bakåt. För de kunder som vill ha högre hastighet kan Cordestam nu erbjuda en annan transmission som tillval. Transmissionen tillverkas av ZF och heter 6WG210 och är en helautomatisk planetväxlad transmission med 6 växlar framåt och 3 backväxlar. Momentomvandlaren är hydrodynamisk med lock-up på alla växlar. Den nya transmissionen ger hastigheterna 6, 16 och 38 km/h bakåt.
– Med andra ord kan vi, med råge, tillgodose önskemålen på högre hastigheter vi fått från kunder, både inom anläggning och industri. Det kanske inte är många som är i behov av att kunna köra 38 km/h bakåt men att exempelvis kunna köra 16 km/h vid 1000 rpm gör stor skillnad på bränsleförbrukningen.
En annan nyhet är att Bell B25E nu finns som vägdumper, med smalare bredd. Tidigare fanns föregångaren BELL B25D som vägdumper men när uppföljaren B25E från E-serien anlände så var det bara med standardbredden 2,94 meter. Men nu finns alltså även Bell B25E i en smal version som är 2.6 meter bred och därmed är godkänd för last på väg.
B25E-pic-1jpg

Relaterade artiklar