ANNONS

Snöröjning i tre steg med Cub Cadet

Cub Cadet satsar rejält i tid för vintersäsongen med de nyligen uppdaterade modellerna för snöröjning. Inspirerad av gruvvärlden, kan de nya modellerna i Cub Cadets 3-stegsserie rensa vägen framåt med sitt trestegs rensningssystem – även när snön är blöt eller har ett lager med skare. Nu kommer arbetet att gå mycket lättare, tack vare 3stegs-seriens praktiska funktioner, inklusive LED-strålkastare på båda sidor, uppvärmda handgrepp, elektrisk start, och åtta växlar totalt med ett zero turn-styrningsystem.

Tre steg för maximal kraft och effektivitet

De fyra uppdaterade modellerna i 3-stegsserien läggs till i den populära serien där vi hittar Cub Cadets 1-stegs och 2-stegs snöslungor. 3-stegsseriens främsta fördelar är dess unika trestegsteknik. Det första steget involverar två laterala X-segment som flyttar snön till mitten av snöslungan. Där, i den andra etappen, ett centralt X-segment (även känd som accelerationsskruven) skär genom snön som en stor borr, och trycker in den till det tredje steget med hög hastighet. Det är här det vertikala propellerhjulet kommer in, kraftfullt matar den ut snö upp genom utkastaren och långt i en riktning som anges av användaren. Med en rensningsbredd på upp till 76 cm (30 tum) och en intagshöjd på 58 cm (23 tum), kan dessa nya maskiner till och med användas i tunga och extrema snöförhållanden.

Flexibel utkastare

Hela 3-stegsserien är utrustad med robusta stålutkastare som garanterat håller även när de används för professionella ändamål. Utkastarna kan enkelt justeras på nolltid, med möjligheten att ändra vinkeln på upp till 200 grader från vänster till höger. Det är även mycket lätt att snabbt ändra utkastningsbredden med styrspaken på kontrollpanelen. Utkastarklaffen används för att justera räckvidden, de nya 3-stegsmodellerna gör det möjligt att kasta ut snön precis bredvid snöslungan eller upp till 18 meter ifrån snöslungan. Alla Cub Cadets snöslungor har en säkerhetsmekanism i utkastaren. Ett fjädermonterat upphängningssystem som aktiveras, när det finns stora volymer snö, under drift, utan att avbryta arbetet.

Kopplingens låsning gör det möjligt att koppla in drivkopplingen och växelkopplingen med en hand. Detta gör att den andra handen är fri för att justera utkastets riktning och maskinens hastighet medan snön röjs, vilket sparar tid och gör hela processen mycket enklare.

Funktioner för din bekvämlighet

Två kraftfulla nya LED-strålkastare garanterar maximal översikt hela tiden under snöröjningen, vilket tillåter snöröjning på stigar och gångar även tidigt på morgonen eller sent på kvällen. En annan fördel är att om utkastaren täcker en av de två strålkastarna när den vrids eller skapar en skugga, så blir området belyst tack vare den andra strålkastaren. De två bladen på vardera sidan av den centrala kniven skär också genom snövallar så att snöslungan kan användas för att köra igenom stora snödrivor. Två blå plastskoningar tillverkade av speciellt härdad plast förhindrar repor och skador på asfalterade områden. De är justerbara, så att vi kan anpassade avståndet mellan den centrala kniven och marken, vilket garanterar perfekt resultat.

Premiummodellen ”XS3 76 TDE”

Alla modeller i 3-stegsserien har ett bekvämt zero turn-styrsystem för garanterat maximal manövrerbarhet. Medan de tre mindre modellerna i serien är utrustade med 16 × 6,6 X-Trac- däck, så har XS3 76 TDE premiummodellen robusta larvfötter. Larvfötterna har fyra körlägen som man kan lita på för snöröjningen även vid tuffaste möjliga förhållanden. Larvfots-körningens speciella viktfördelningssystem skiljer mellan följande lägen: hårdpackad snö, standardsnö, makadam/grusväg och ett läge för maximalt grepp i alla typer av terräng, oavsett väder.

Pris och tillgänglighet

De nya Cub Cadet 3X snöslungorna släpps i tid för vintersäsongen 2019 och är tillgängliga till ett rekommenderat pris från 20 995: -. Tillbehör som exempelvis snöblad kan läggas till 3-stegs-serien efter behov.

Relaterade artiklar