ANNONS

Specialvals för ökad effektivitet

Den tyska maskintillverkaren Strautmann har en ny utrustning på sina kortsnittsvagnar. Det heter CFS och är en vals mellan pickup och inmatningsrotor. Valsen fördelar grovfodret så att det kommer jämnt genom snittverket. Detta har flera fördelar. Dels blir belastningen på snittverket jämnare vilket kräver mindre effekt från traktorn och därmed mindre bränsleförbrukning. Dels blir vagnen jämnare fylld ända ut till långsidorna. På så sätt får man mer foder med sig per tur med vagnen.
Eftersom vagnarna blri mer fyllda med CFS-utrustningen har Strautmann ordentliga hjul på sina vagnar som heter Giga Vitesse CFS 4001 och 4401. De finns med boggi eller trippelboggi. Den förstnämnda har fyra hjul med dimensionen 80045-26.5 medan den andra har sex stycken hjul med dimensionen 750/45R26.5.
Detta innebär att en Strautmann Giga Vitesse endast väger 10 ton per hjulaxel och med maximalt 1–3 ton på traktorns drag.
Andra nyheter på Strautmann Giga Vitesse är ny kraftigare elevator i botten på vagnen samt galvaniserat stålflak. Vagnarna kan köpas med eller uten doseringsvalsar bak.
Strautmann säljs i Sverige via JBM Lanttek i Bodafors.
GV CFS 4401 Pick up IMG_2299

Relaterade artiklar