ANNONS

En spelare att räkna med

Japanska Kubota har inte gjort mycket väsen av sig inom lantbruksmaskinsektorn tidigare. Man har sålt gräsklippare och kompakttraktorer under flera år i Europa och även i Sverige, men sen har det varit stopp.
För ett par år sedan började man visa upp lantbrukstraktorer upp till mellanklassen och i dag har man en generalagent i Svenningsen Maskin och ett återförsäljarnät runt om i landet. Traktorerna är bra och nu tar man nästa steg.
År 2015 drar man igång traktorproduktion i en helt ny fabrik i Frankrike för att förse den europeiska marknaden med jordbrukstraktorer och i dag visade man upp det sensate inom det segemnetet.
En ny traktorserie i effektintervallet 130 till 170 hästkrafter. Dessa ska tillverkas i den nya fabriken i Frankrike med en produktionskapacitet på 3 000 traktorer per år i initialskedet.
I nästa nummer av NilehnTeknik, som kommer ut den 15 oktober, blir det mer om de nya traktorerna från Kubota och lite information om den nya traktorfabriken i Frankrike. Är ni inte redan prenumerant är det inte för sent. Klicka här för att teckna en prenumeration, det kostar endast 299 kronor plus moms per år.
IMG_3807

Relaterade artiklar