ANNONS

Stark blir ännu starkare

Nu förstärks det stora väletablerade Massey Ferguson-nätverket i Sverige genom att Lantmännen Maskin övertar importen av Massey Fergusson (MF). Ett intensivt, nära och lyckat samarbete mellan Lantmännen Maskin och AGCO-koncernen bär frukt på flera olika sätt. Förändringen är startskottet på en ny rad av spännande möjligheter för det svenska MF-återförsäljarnätverket. I april övertog Lantmännen Maskin importansvaret för Massey Ferguson i Sverige vilket man nu kommer att driva som MF-Import. Det svenska nätverket av Massey Ferguson-återförsäljare fick därmed en ny solid partner som kan bidra med importkunskap och skapa synergier i importledet vilket ytterligare kommer att utveckla det svenska återförsäljarnätverket.
Samarbetet förändrar dock inte försäljningsstrukturen. Massey Ferguson kommer även fortsättningsvis att säljas i den separata, märkesfokuserade, kanal som så framgångsrikt representerar både Massey Ferguson och en lång rad andra varumärken. Det stora nätverket av privata återförsäljare har lång tradition av kunnande, kompetens och inte minst starka band till en trogen kundkrets. Lantmännen Maskin har sedan lång tid tillbaka, som representant för flera marknadsledande varumärken, en stark importfunktion. Med Massey Ferguson i importportföljen skapas ännu fler möjligheter att förbättra förutsättningarna för svenska lantbrukare. Ett exempel är förmågan att snabbt få ut reservdelar i landet vilken ju redan ytterligare stärkts genom att AGCO:s lager i Köpenhamn har flyttats till Malmö. Förändringen som nu är fullt ut genomförd innebär bland annat att centrallagret i Malmö har fått fördubblad kapacitet och nu kan serva både Lantmännens egna anläggningar och Massey Ferguson-handlarna med generösa öppettider sju dagar i veckan och säker tillgång på reservdelar.
– Att Lantmännen Maskin övertar importskapet för Massey Ferguson stärker det redan välfungerande och starka nätverk av engagerade maskinhandlare som MF-nätverket är. Ett nätverk som har stor kunskap och förmåga att driva affärer. Vi ser fram emot att få bidra med vårt kunnande och vår organisation till att ytterligare utveckla varumärket Massey Ferguson på den svenska marknaden, säger Jonas Arvidsson, vd Lantmännen Maskin.
– Med Lantmännen Maskin som importpartner blir Sveriges MF-återförsäljare ännu bättre. I kombination med erfarenheten och kunskapen på det befintliga Uppsalakontoret och den kraftigt utökade tillgången på reservdelar på plats i Sverige, gagnar det oss som återförsäljare men framförallt svenska lantbrukare. Med en starkare importfunktion och förbättrad servicegrad kan vi skapa mervärde för våra kunder, säger MF-återförsäljaren Lennart Johansson, Närkes Traktorcenter AB.

Relaterade artiklar