ANNONS

Starkare JCB-åf ska sälja fler tunga maskiner

Brittiska JCB och deras svenska importör Söderberg & Haak ser just nu över sin organisation i Sverige. I dag säljer i stort sett alla S&H-åf JCB och det fungerar ofta bra när det gäller mindre maskiner och hjullastare.
– Vi behöver ha en annan organisation för de stora tunga entreprenadmaskinerna från JCB, det krävs mycket specialkunskap för att sälja dessa och marknaden skiljer sig mycket från lantbruksmaskinbranschen.
Thomas Svensson, vd på Söderberg & Haak, tror att det kanske ska vara åtta större återförsäljare som täcker hela landet när det gäller JCBs stora entreprenadmaskiner. Redan i dag äger Söderberg & Haak en sådan anläggning, nämligen den i Kungälv, som ägs tillsammans med Axima.
Den nya organisationen ska vara klar fråmåt årsskiftet.
Det har även cirkulerat rykten om att JCB skulle lämna Söderberg & Haak och sälja direkt till återförsäljare. Detta är både sant och falskt.
– Söderberg & Haak blir kvar som en återförsäljare för JCB i Sverige, förklarar Nigel Chell, pressansvarig för JCB i Storbritannien.
Därmed verkar det som att även JCB går samma väg som många andra maskintillverkare, nämligen att korta vägen mellan fabrik och slutkund.
Lantbruksnytt träffar Thomas Svensson för en intervju, se den på www.lantbruksnytt.com/tv på onsdag klockan 9.
JCB 1CX-T 1

Relaterade artiklar