ANNONS

Stor kapacitet i nya Danfoil

En ny växtskyddspruta från Danfoil klarar 130 hektar på en fyllning. Tanken rymmer 4 000 liter på nya Concorde 4 och rampen är 24 eller 36 meter bred.
Den har Danfoils karakteristiska ramp med luftassistans varför vätskemängden kan reduceras till 30 liter per hektar.

Med konventionell teknik skulle det behövas en fem gånger så stor tank för att klara 130 hektar på en fyllning. Därmed är det stor kapacitet med endast en axel på växtskyddssprutan. Såväl axel som drag har fjädring på Concorde 4 och alla detaljer är täckta av huvar. Därmed är maskinen enkel att hålla ren samtidigt som det är snabbt att öppna huvar och komma åt reglage och anslutningar.
När exempelvis huven över kranar, anslutningar och preparatpåfyllare öppnas tänds belysning. Här sitter även skärmen för att ställa in vätskemängd och andra styrande funktioner. Samtliga hydraulikanslutningar och kontakter har tydlig märkning och fäste när maskinen är frånkopplad från traktorn.
Tanken för spolvatten rymmer 400 liter och växtskyddssprutan har automatiskt diskprogram. Detta vatten värms till 50 grader i tanken vilket medför effektivare rengöring.
Hjulen kan ha en diameter upp till 210 centimeter och har bromsar som kan assisteras med antingen hydraulik eller tryckluft.
En nyhet jämfört med tidigare modeller från Danfoil är att pumpen är placerad under draget men ändå på ett sätt så det är enkelt att kontrollera och fylla på olja samt byta membran.

Relaterade artiklar