ANNONS

Deutz-Fahr har 21 % marknadsandel i Danmark

Relativt nya firman Moni Worldwide lyckas mycket bra med att sälja traktorer från Deutz-Fahr i Danmark och låg etta efter februari 2023 med 21,1 procents marknadsandel. År 2022 nådde fabrikatet slutligen 5,0 procents marknadsandel och siktet är ställt ännu högre i år.

Henrik Hansen är chef på Moni Worldwide och han har sedan tidigare även sålt Deutz-Fahr i andra länder i Östeuropa. Sedan några år har de agenturen för Deutz-Fahr i Danmark och har fått ihop ett stort återförsäljarnät.
I en intervju i Effektivt Landbrug berättar han att de köper på sig ordentligt med traktorer och säljer även vidare till återförsäljare så att kunder som är intresserade snabbt ska få sin traktorer.
Välutrustade modeller på 200 hästkrafter och däröver är det som säljs mest av. Företaget arrangerar även kundutbildningar inom autostyrning och smart farming så att kunderna ska få ut maximalt av sin traktor.
Jämfört med i Sverige är det stor skillnad. Söderberg & Haak som representerat Deutz-Fahr i över tio år hade i fjol endast 1,9 procents marknadsandel.
Per den 28 februari 2023 låg New Holland tvåa och John Deere trea i Danmark.

Relaterade artiklar