ANNONS

Större radhacka från Cameleon

Lyckegård lansera en utvecklad radhacka inom produktgruppen Cameleon. Den nya radhackan har en större arbetsbredd och är nu tolv meter. Lyckegård lansera produkten under jordbruksmässan Agromek som öppnar i dag och har öppet till och med den 2 december 2022 i Danmark.

Produktutveckling är en viktig del i Lyckegårds tillväxtresa och Bolaget genomför nu en större satsning där den egna produktutvecklingen är i fokus. En del av satsningen avser att allokera fler resurser i form av konsulter och anställda. Under det senaste halvåret har antalet heltidsresurser ökat från tre till sex vars syfte är att intensifiera arbetet med produktutvecklingen. Jordbruksmaskinen Cameleon är en av maskinerna som bedöms ha stor potential på den europeiska marknaden. Därmed är Bolaget i färd med att vidareutveckla maskinen för att möta den europeiska lantbrukarens framtida behov.
Idag kan Lyckegård meddela att Bolaget kommer att lansera en tolv meter lång radhacka som ökar maskinens kapacitet att utföra noggrann och precis radhackning på en större yta. Radhackan är byggd på samma pålitliga system som Cameleon såmaskin och styrs med antigen kamera eller traktorns GPS för exakt radföljning. Trots den nya radhackans stora arbetsbredd och höga kapacitet är dragkraftsbehovet lågt, innebärande att en traktor med 120 hästkrafter räcker för att dra en tolv meter lång hacka. Cameleons unika uppbyggnad garanterar att redskapet är helt sidstabilt och att hackskären inte böjs bakåt. Lanseringen kommer att presenteras på Agromek, norra Europas största jordbruksmässa inomhus, som äger rum mellan 29 november och 2 december i Herning, Danmark.
Den nya radhackan är en av flera produktlanseringar som Lyckegård avser att presentera närmaste året. Produktutvecklingsarbetet är en viktig del som bedöms accelerera försäljningen av Cameleon allt eftersom fler lanseringar presenteras.
– Vi har under senaste perioden ägnat fler resurser åt vår produktutveckling för att i framtiden kunna erbjuda alltmer högkvalitativa maskiner. Intresset för mekanisk bekämpning av ogräs ökar i Europa i takt med att färre använder kemiska bekämpningsmedel. Att lansera en tolv meters radhacka är en del i strategin att kunna möta alla lantbrukares behov och stärka vår tillväxtresa i Europa, kommenterar Christian Bjärntoft, vd för Lyckegård.

Relaterade artiklar