ANNONS

Större teleskopare från Weidemann

Weidemann befinner sig nu i 7-meters teleskoplastarklassen. Två nya modeller gjorde premiär på EuroTier.

Med en sortimentsutökning uppåt tar Weidemann initiativet i klassen med 7-meters teleskoplastare. Tyngdpunkten på arbetsuppgifterna vid drift av dessa maskiner ligger på tung materialhantering, staplingsarbeten på stora höjder, god räckvidd som materialskjutare såväl som kontinuerliga aktiviteter i påfyllning av lager. En lyfthöjd på 7 m uppnår Weidemann med två modeller: de nya T7035 och T7042 har en nyttolast på 3,5 respektive 4,2 ton. De nya modellerna erbjuder kunderna många nya funktioner och tillval för en individuell utrustning och ett behovsbaserat arbete.

De viktigaste egenskaper för Weidemanns nya 7-meters teleskoplastare i överblick:

 

Den utmärkta egenskapen för de nya teleskoplastarna är den mycket goda sikten runtom maskinen. Det är möjligt tack vare den så kallade “Best View Cabin“, som har utvecklats med följande egenskaper: en stor, välvd framruta med god sikt uppåt, uppvärmbara sidorutor och sluttande motorhuv för översikt åt sidorna och en fyrstolpesdesign och panoramabakruta för en perfekt sikt bakåt – härmed särskilt optimerat av Weidemann: sikt över det högra bakhjulet
Teleskoplastarna är tillgängliga i olika kraftfulla motorversioner från Perkins på 75 kW/102 hk (endast för T7035), 90 kW/122 hk såväl som 100 kW/136 hk. Motorerna uppfyller utsläppsnormens steg V med SCR-teknik, DPF och DOC. Alternativt kan hastigheter på 20, 30 och 40 km/h väljas.
“Operator first“ – så lyder vår användarfilosofi, i vilka samtliga komponentgrupper har avstämts med hänsyn till förarens arbetsergonomi, säkerhet och komfort. I detta sammanhang ska nämnas den medfjädrande konsolen med joystick och tangentpanel, en stor 7-tumsdisplay, en ergonomisk placering av manöverorganen, ett färgorienterat, självförklarande användarsystem, goda lagringsmöjligheter, en komfortabel hemkomstbelysning liksom en bred påstigning med halksäkra, väl friliggande trappsteg.
Tre styrtyper erbjuder maskinen optimala körförhållanden: Fyrhjuls-, framaxel- och diagonalstyrning är justerbara för olika arbetssituationer. Dessutom förfogar teleskoplastarna
över en unik styrvinkel på 45°.

Weidemanns patenterade, väletablerade och stabilitetshöjande förarassistanssystem vls (Vertical Lift System) är också inbyggt. Det möjliggör ett smidigt arbetssätt och den partiellt automatiserade teleskopmatningen understödjer arbetet i komplexa användaromgivningar.
Föraren kan välja mellan följande vls-lägen: skopläge för lastningsarbeten med bulkmaterial, staplingsläge för högre höjder liksom det manuella läget, utan systemunderstöd, exempelvis för lastningar.
För att garantera arbetsklimatet sörjer inbyggnaden av effektiv uppvärmnings- och ventilationsanläggning med fläkt, friskluftstillförsel och välplacerade luftmunstycken. Som tillval kan en luftkonditioneringsanläggning erhållas, inklusive med automatisk klimatstyrning. Dess kan förarhytten utrustas med ett sidoliggande skjuvfönster och spaltventilation av bakrutan för friskluft.
Genom den omvändbara fläkten kan föraren avlägsna damm från usugningsfiltret komfortabelt från förarstolen.
Förenklad påkoppling av påbyggnadsredskap genom valfri tryckavlastning av den tredje styrkretsen fram på teleskoparmen och standardmässig användning av droppfria hydraulkopplingar.
Släpvagnen med upp till 16 tons last kan väljas med olika dragkrokar.
Slutligen har de båda nya modellerna en dynamisk design med markerad strömlinjeform på motorhuven och förarhytten.

Relaterade artiklar