ANNONS

Större traktorer från John Deere

Även de stora midjestyrda traktorerna från John Deere byter modellbeteckningar och heter i linje med de konventionella traktorerna 9R. De midjestyrda John Deere traktorerna finns med motoreffekt från 265 till 412 kW (360–560 hk). Störst bland dem alla är John Deere 9560R. Den har en sexcylindrig motor på 13,5 liter som ger 412 kW (560 hk). Med effektstyrning blir det som bekant lite till.
I 8R-serien finns det bandversioner på de tre största modellerna. De har samma modellbeteckningar som de vanliga 8R med tillägget T i slutet. Störst är John Deere 8335RT med en motor som ger 246 kW (335 hk).
Även dessa stordragare visades upp för lantbrukspressen i Lisabon i tisdags. Läs här om andra maskinnyheter från John Deere.
De nya modellbeteckningarna för John Deeres traktorer är mycket bra och enkla. Första siffran anger modellserien, ex 5, 6, 7, 8 och 9. De efterföljande tre siffrorna anger nomionell motoreffekt i hästkrafter medan bokstaven anger version. R står för Premium vilket är en vanlig lantbrukstraktor med den exklusivaste hytten. Som exempel är John Deere  6210R en traktor i modellserie 6 med 210 hästars motor och premiummodell. Frö de John Deere med generator för extern drift, tidigare kallad E-Premium, lägger man till ett E efter R:et medan bandtraktorerna får ett T efter R:et.

Relaterade artiklar