ANNONS

Stort intresse för Borgeby Fältdagar

Årets Borgeby Fältdagar blev en succé och det kom sammanlagt 14 500 besökare till mässan under de två dagarna den var öppen. Dessa kunde titta på maskiner och annan utrustning för lantbruket, prata med olika typer av företag som marknadsför sig mot lantbruket samt se odlingsförsök och maskindemonstrationer.
Borgeby Fältdagar är inte enbart lantbruksmaskiner, det fanns även en del entreprenadmaskiner på mässan. Volvo, Hitachi, Yanmar, Bobcat och Abelco var några av de anläggninsmaskinsfabrikat som visades upp. Den senare är som bekant tillverkad i Kina och en ny aktör därifrån är Liugong. Företaget Peters Lastmaskiner är generalagent för Liugong i Sverige och i de södra delarna av landet är det Sydmaskiner i Karlshamn som är återförsäljare.
Jonas Bengtsson, på det företaget, berättar att de tror mycket på Liugong eftersom de ligger rätt i pris. Som exempel kostar en 4 tons grävmaskin på dummilarver endast 395 000 kronor.
Sydmaskiner säljer sedan tidigare NC trailers i hela landet.
Rassmusson Maskin i Munka Ljungby hade även de monter och visade där en intressant balrivare. Det är en maskin som endast har en rörlig del, kniv- och fläkthjulet. Balen lastas enklet utan hjälp av andra fordon.
Finska Kiva-Pekka har en intressant stensamlare. Jämfört med andra maskiner på marknaden skijer den bättre mellan sten och jord så att man inte riskerar att bli av med matjord med stenen.
Sidoräffsorna kan fällas upp för transpoer uan att man behöver montera av kraftöverföringsaxlarna.
Maskinen finns i tre storlekar med4, 5 och 6 meters arbetsbredd och behållare på 1,5 till 2,0 kubikmeter oavsett storlek i övrigt.
Effektbehovet är från 51 kW (70 hk) för den minsta maskinen.
Nästa år är Borgeby Fältdagar den 27–28 juni.

Relaterade artiklar