ANNONS

Strö enkelt i stallet

Trejon introducerar ytterligare en serie av ströskopor från det holländska företaget Flingk, serien KSS. Dessa modeller är större med en volym på 1800 till 2500 liter jämfört med den väl etablerade ZX serien. Med förmågan att hantera en imponerande variation av material, från sågspån, krossad och snittad halm till tunga blandningar av kalk, halm och vatten, erbjuder KSS en pålitlig lösning för alla dina ströbehov.

Flingk KSS kommer att erbjudas i tre storlekar, 1800, 2000 och 2500 liter. Likt övriga modeller från Flingk har den bultade redskapskrokar för att enkelt anpassas mot olika redskapsbärare. Den kan sprida ett brett spektrum av material, inklusive sågspån, krossad halm och snittad halm, samt tyngre blandningar som kalk, halm och vatten.

Två separat drivna doseringsvalsar med kraftfulla hydraulmotorer förhindrar igensättning och säkerställer korrekt dosering av strömedlet. Materialet kan spridas åt både höger och vänster via ett dubbelverkande uttag från redskapsbäraren, och mängden kan enkelt justeras med hjälp av en flödesventil. Vid användning av finare material, såsom spån och hackad halm, kan skopan kompletteras med den ställbara bottenplåten för att optimera spridningsprocessen och flödet ned till mattan.

– Sedan vi introducerade Flink i Sverige har vi sett ett växande intresse och försäljningen har varit väldigt bra. Vi ser dock ökade förfrgåningar kring lite större skopor och breddar därmed erbjudandet med denna KSS serie. Inte ny i sig utan en av Flingks mer beprövade modeller men ny för Sverige, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Flink KSS skoporna är kraftfullt byggda med skopstål samt slitremsa av slitstarkt Hardox-material, transportör med tätade kanter och avskrapar garanterar att materialet sprids jämnt. Alla hydraulmotorer är utrustade med en flexibel koppling av hardytyp och de är lackade med en 2-skikts pulverlackering för ökad korrosionsbeständighet.

Flingk KSS representerar en ny era av ströutrustning och levererar pålitliga och effektiva resultat för bås och hallar. Med dess imponerande kapacitet att hantera en mängd olika material och användningsområden, är detta en investering som kommer att löna sig i längden.

Relaterade artiklar