ANNONS

Ny stubbkultivator från Dal-bo

TriMax stubbkultivator är välkänd för sina goda egenskaper med utmärkt uppblandning av jord och stubb-/växtrester, finfördelning och en jämn yta. Används den som en djupkultivator har den mycket bra egenskaper att bryta en plogsula och bearbeta jorden. Dal-Bos utveckling av en större TriMax tillgodoser det behov som uppstår, när tunga traktorer och transporter i fält packar jorden, samt när det råder svåra väderförhållanden som gör problemet ännu värre.

Fram till nu har TriMax funnits tillgänglig som en buren kultivator med 3,0 eller 4,1 meters arbetsbredd och fjäderbelastad eller 2D stenutlösare. Dal-Bos utvecklingsavdelning har gått ett steg ytterligare och konstruerat en bogserad modell med 6,3 meters arbetsbredd, baserad på spetssystemet från de mindre modellerna. Arbetsdjupet är maximalt 30 cm och föraren kan ställa in arbetsdjupet steglöst mellan 5-30 cm via hydraulisk djupjustering.

Optimalt skyddad med 2D stenutlösare

TriMax 630 är en mycket robust kultivator med en stor ramkonstruktion och 23kraftiga kultivatorpinnar, fördelat på tre sektioner med 27,5 cm avstånd mellan pinnarna. Med en ramhöjd på 85 cm och ett avstånd på 70 cm mellan sektionerna, arbetar TriMax 630 effektivt på djupet. Efter kultivatorpinnarna sitter fjäderupphängda utjämningstallrikar monterade på en fast ram, med centralinställning samt en boggiupphängd vält med Ø 60 cm T-ringar.

2D stenutlösaren fungerar som så, att när kultivatorspetsen träffar en sten, kan pinnen flytta sig 10 cm åt vardera sida och/eller svängas upp helt över jorden. Detta skyddar både spets och pinne optimalt om man träffar en sten, samt dämpar chockbelastningar på kultivatorns ramkonstruktion. 2D utlösaren består av ett vridbart fästbeslag med tallriksfjädrar och en hydraulcylinder.

TriMax 630 är mycket effektkrävande när spetsarna arbetar med 30 cm djup och har en körhastighet på 10-12 km/h. Dal-Bo rekommenderar minst 400 hk traktor under normala jordförhållanden!

Dal-Bo TriMax 630 tekniska data

Beskrivning Data
Arbetsbredd 6,3 meter
Totalvikt 8500 kg
Vikt / meter arbetsbredd 1350 kg
Antal sektioner 3 stycken
Rek. körhastighet 8-12 km/h
Antal hydrauluttag 4 DV
Effektbehov (minimum) 400 hk
Transportbredd 3 meter
Transporthöjd 4 meter
Däckdimension 600/50-22,5 twin
Hydrauliska bromsar Standard
LED transportbelysning Standard
Underhållsfria lager Standard
50 mm spetsar för djupbearbetning Standard
120 mm spetsar med vingskär Tillval
Relaterade artiklar