ANNONS

Sveaverken i samarbete med JD

Sveaverken gruppen med Sveaverken AB och Rotage Agri AB stärker upp inför framtiden. Sveaverken med över 100 år i lantbrukets tjänst ger ett styrkebesked. Från och med april 2015 går Green Deer holding in som delägare med 50 procent. Tillsammans skapas förutsättningar för att göra ännu kraftigare marknadssatsningar och att hitta synergier. Green Deer har en stark förankring i lantbruksmaskinbranschen genom deras mångåriga försäljning av John Deere och är ytterligare en kanal till Lantbrukaren.
– Vi ser en stor potential i Sveaverken och deras produktsortiment som väl överensstämmer med vår inriktning på högkvalitativa agenturer. Sveaverken är ett företag som har en potential att växa både i Sverige och utomlands. Vi ser med tillförsikt fram emot vårt nya samarbete, säger Lars Andersson, vd, Green Deer Holding AB.
Efter några tuffa år i branschen och ett avbrutet samarbete med DeLaval som säljkanal har Sveaverken gruppen genomgått en tuff omställning och arbetet med att hitta nya säljkanaler mot mjölkproducenter både i Sverige och på export ger resultat och vi känner att kurvan pekar uppåt.
Sedan januari i år pågår en nysatsning på försäljning till grisproducenter då man har stärkt upp säljsidan med tre nygamla säljare och man påstå nu att företaget har en av marknadens kunnigaste säljorganisationer. Med det egna svenskproducerade sortimentet, samarbetet med Big Dutchman och nysatsning på SIMIA inredning i ryggen har man något att erbjuda morgondagens grisproducent.
– Vi har sedan tidigare startat upp ett säljkontor i Finland där vi nu utökar med ytterligare säljkraft för att även kunna bearbeta Baltikum. Våra nya säljare har mångårig erfarenhet från branschen och våra produkter. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att stärka upp och fortsätta vår satsning, vi ser fram emot ett spännande år, vi har bara börjat, säger Gustaf Celsing, Sveaverken.
Förutom marknadssatsningar kommer företaget att fortsätta sitt nära samarbete med lantbrukarna inom mjölk-, nöt-, gris- och spannmålsproducenter samt hästsporten för att hålla ett uppdaterat och konkurrenskraftigt sortiment. Ett sortiment som idag innebär ett av marknadens bästa inom utgödsling, gödselpumpar, stallventilation, foderberedning och transport. Företaget har även spannmålsskruvar, tömningsskruvar och så kallade sveper.
Sveaverken gruppen består av Sveaverken AB Katrineholm och Rotage Agri AB i Kvänum. Sveaverken gruppen har en lång tradition av utveckling, tillverkning och försäljning i lantbruksmaskinbranschen och kan idag erbjuda egna produkter och system för stallmiljö, foderhantering och -beredning och spannmålshantering. Utöver det egna svenskproducerade sortimentet erbjuder man kunden Big Dutchman fodersystem och inredning från ledande tillverkare.
Sveaverken gruppen omsätter 70 miljoner svenska kronor och har 40 anställda.
Modern produktionsanläggning i Katrineholm och säljkontor i Kvänum, Katrineholm, Norrköping och Borgå i Finland.
Green Deer Holding AB ägs idag av Kvalitena gruppen och Skaresta Gård AB.
I koncernen ingår Bil och Traktorservice i Stigtomta AB (100%), Svenssons Motor AB (49%), Bromma Skog och Trädgård AB (100%) samt Sveaverken AB och Rotage AB (50%).
Koncernens bolag representerar en mängd olika produkter där John Deere och Kverneland tillhör de största. Den totala omsättningen uppgår till cirka 550 miljoner svenska kronor.

Relaterade artiklar