ANNONS

Svenskarna söker efter billig mat

Arla har under många år erbjudit recept på sin hemsida och ett sökalternativ är budgetmiddagar. Just sökningen efter den typen av middagar har skjutit i höjden under det senaste året. I takt med att vår mat blivit dyrare försöker hushållen spara pengar.

De svenska konsumenterna har mindre pengar att röra sig med. Inflationen gör att våra pengar är mindre värda och priserna på livsmedel har skjutit i höjden under det senaste året.

Hos Arla har man sett hur deras budgetmiddagar eftersöks allt mer. Sedan september månad 2022 har sökningarna på billiga recept ökat med 400 procent jämfört med samma period förra året.

Arla kan även se hur konsumenterna är mer måna om att spara och ta hand om de livsmedel som köps in. Det är kraftigt ökad läsning på sidor som handlar om huruvida det går att frysa mejeriprodukter.

Intresset för att laga lunchlåda istället för att äta ute vittnar också om ett sätt som svenskarna sparar pengar på. Sidorna som rör just lunchlådan har under de senaste sex månaderna 700 procent fler besökare jämfört med samma period förra året.

 

Relaterade artiklar