ANNONS

Ny svensk bil – med el

Uniti kommer att börja bygga sin lätta elbil i Landskrona och kommer att lansera elbilen i den blivande produktionsanläggningen den 7 december 2017. Uniti påbörjar flytten till den nya anläggningen i Landskrona den 1 november 2017 och kommer att ha genomfört hela flytten i mars 2018.

Efter 2 års utvärdering har Uniti bestämt sig för att förlägga sin europeiska produktionsanläggningen i Landskrona. Uniti kommer att lansera sin nya elbil med ett event i den blivande produktionsanläggningen i Landskrona den 7 december 2017, för en publik på flera tusen, bland dessa finns nuvarande investerare (för närvarande över 1000 stycken), bilköpare (för närvarande 915 förbeställningar) samt Unitis sammarbetspartners och supporters. Eventet kommer även innehålla en utställning av Unitis nyckelpartners, däribland Siemens och KUKA Robotics.

Uniti kommer att påbörja inflyttningen i den nya anläggningen i Landskrona den 1 november 2017. Under det första året i den nya anläggningen kommer man att expandera sin process för utvärdering av den prototyp som lanseras den 7 december 2017, parallellt kommer planeringen för produktionen utföras. Den befintliga byggnaden på anläggningen, Ljuspunkten, som tidigare använts för lättare industriproduktion kommer under denna tid även att renoveras för att göras redo för produktion. Anläggningen är centralt belägen i Landskrona med mycket god tillgång till logistiklösningar, lagringsmöjligheter samt utomordentliga förbindelser med Köpenhamn, Malmö och Lund samt omnejd. Beslutet om att förlägga Uniti ABs europeiska produktionsanläggning till Landskrona har Uniti AB tagit i samförstånd med aktieägare, supply chain partners samt ledande globala befattningshavare.

– Landskrona som är en del av Greater Copenhagen är en ideal plats för tillverkning och montering av våra produkter. Det är uppenbart att Landskrona Stad har ambitiösa planer på att bli ett centrum för ny teknik i regionen och de har alla resurser på plats för att åstadkomma detta. Det har varit en lång process att komma fram till beslut om var produktionsanläggningen skulle hamna men till slut var det uppenbart att Landskrona var det självklara valet, säger Lewis Horne, Uniti CEO.

Landskrona har en lång tradition av arbete med att ställa om till förnybar energi och hållbara transporter. Landskrona är även ett etablerat logistikcentrum för fartygs-, flyg-, tåg- och bilfrakt. Landskrona har dessutom god täckning av höghastighetsinternet via fiber, samt kan förse produktionsanläggningen med hållbar energi. Det finns ett starkt lokalt engagemang och stöd för att etablera Uniti Sweden ABs produktionsanläggning i Landskrona från kommunalt håll, från det lokala näringslivet samt från lokalbefolkningen. Allt detta tillsammans gör Landskrona till en plats där Uniti kan genomföra högeffektiv produktion med låg miljöpåverkan och lågt ekologiskt fotavtryck.

Relaterade artiklar