ANNONS

Ny tiltrotor för maskiner upp till 33 ton

Världsledande tiltrotator-tillverkaren Engcon fortsätter satsa hårt på produktutveckling. Engcon lanserar nu EC233, en helt ny tiltrotator för grävmaskiner upp till 33 ton. EC233 är en så kallad generation-2 modell, vilket innebär att den byggs enligt den senaste tekniken.

Engcons nya tiltrotator EC233 bygger på Gen II, Engcons senaste generation tiltrotatorer. Bland annat har den centralsmörjningssystem för enkelt underhåll, 45 graders tiltvinkel för optimal åtkomst och flexibiltet, en kraftfull konstruktion med gjuten stomme och grova tiltaxeltappar för ökad livslängd. Fredrik Jonsson, utvecklingsansvarig på Engcon berättar att det inte stannar där, och radar upp fler fördelar:

– EC233 är redan som standard förberedd för ePS, engcon Positioning System, vilket gör att EC233 kommer kunna synkronisera med olika grävsystem för maximal effektivitet. Den utrustas också som standard med tiltcylindrar utrustade med lasthållningsventiler och Q-Safe redskapsfäste som standard för maximal säkerhet, säger Fredrik Jonsson och fortsätter;

– Detta blir kort sagt Engcons kraftfullaste tiltrotator med den senaste tekniken och vi känner oss trygga med modellen då den hårdtestats på stora maskiner under vintern 2016/2017.

EC233 kommer premiärvisas på den svenska mässan Maskin-Expo den 18-20 maj och under hösten kommer de första förseriemodellerna börja rulla ut. Serieleverans beräknas möjlig till årsskiftet 2017/2018.

Relaterade artiklar