ANNONS

Toppresultat för CNH

CNH Industrial levererar sitt bästa resultat någonsin. Vinsten för helåret 2022 blev drygt 2,039 miljarder dollar.

CNH, företaget bakom varumärkena Case IH och New Holland, ökade därmed sin vinst med 128 procent jämfört med år 2021. Omsättningen uppgick för perioden till 23,551 miljarder dollar. Det ger en vinstmarginal på drygt 8,6 procent.
Tittar man på regioner och produkter har CNH ökat försäljningen av traktorer och tröskor i Asien medan den är likartad i Europa och Sydamerika med året innan. I Nordamerika har stora traktorer ökat.
CNH har även en stor orderingång för 2023.
Det kan konstateras att trots viss komponentbrist och produktionssvårigheter har lantbruksmaskintillverkarna klarat sig förnämligt. De har ökat priserna rejält på traktorer och lantbruksmaskiner under de senaste två åren och dessa förändringar har med råge kompenserat för ökade produktionskostnader. John Deere som har brutet räkenskapsår som slutar den 31 oktober, redovisade också all time high i fjol, läs mer som det här. I nästa vecka släpper Agco sitt bokslut för år 2022. Vinstmarginalerna är just nu betydligt större bland stora lantbruksmaskintillverkare än hos maskinåterförsäljarna.

Relaterade artiklar