ANNONS

Undervärderad lantbruksaktie

Det danska börsnoterade lantbruksföretaget First Farms redovisar en vinst på 41 miljoner danska kronor per den 30 juni och räknar med en vinst på upp mot 85 miljoner danska kronor för helåret 2022.
Bakgrunden är framförallt de kraftigt ökande priserna på spannmål och mjölk samtidigt som First Farms ökat sin produktion av mjölk med 10 procent med samma antal kor.
First Farms grisproduktion är det enda som haltar just nu. Även om priset på griskött också stigit går First Farms just nu plus minus noll i grisproduktionen. Företaget vidtar hela tiden åtgärder för att effektivisera grisproduktionen och minska kostnaderna i förhållande till intäkterna.
First Farms bedriver lantbruk i Rumänien, Slovakien, Tjeckien och Ungern och är verksamma inom växtodling, grisproduktion och mjölkproduktion.
När bolaget noterades på börsen i Köpenhamn kostade en aktie 100 danska kronor. Under flera år gick bolaget med förlust, men under de senaste tre åren har det blivit vinster. First Farms verkar i dag vara på rätt väg men aktien, som en gång i begynnelsen toppat nära 200 danska kronor ligger i dag endast på 80 danska kronor. Kan vara en god investering för den som är intresserad av lantbruk i östra Europa.

Relaterade artiklar