ANNONS

Toppresultat för maskingigant

Omsättningen har ökat till 759 miljoner euro, vilket är 18 procent större än 2020. Rörelseresultatet är på 28 miljoner euro  och var 10 miljoner euro större än 2020.

– Vi har upplevt betydande framsteg i vår maskinverksamhet under det senaste året, vilket har resulterat i mycket goda resultat, säger Henning Haahr, vd för Danish Agro, och fortsätter:

– Den här imponerande utvecklingen beror inte minst på att våra maskinhandlare har kunnat ta marknadsandelar på alla marknader och speciellt i Baltikum och Finland. Dessutom har det generellt sett funnits ett investeringsbehov på marknaden och en utmärkt skörd i år har gjort det möjligt att möta detta behov. Samtidigt skedde 2021 en generell tillväxt på maskinmarknaden över koncernens maskinbolag, vilket resulterade i en ökning av våra marknadsandelar.

Tio år med maskiner

I år är det tio år sedan Danish Agro-koncernen för första gången blev verksam inom maskinhandel. Detta skedde i och med förvärvet av det finska jordbruksföretaget Hankkija 2012. Sedan dess har det gått snabbt och enligt Henning Haahr var det rätt beslut.

– Vi är det enda danska lantbruksföretaget som är verksamt inom maskinhandel och enligt vår erfarenhet finns det stora synergier mellan agribusiness och maskinhandel – inte minst inom digitaliseringen. Idag har vi maskinverksamhet i 9 länder och vi är Claas största affärspartner med exklusiv representation av deras produkter i sju länder. På bara några år har vi byggt upp en stark position på maskinmarknaden, vilket bidrar till att säkerställa en professionell och konkurrenskraftig setup när det kommer till handel och service av maskiner, säger Henning Haahr.

År 2021 sålde Danish Agro-gruppen totalt 2 178 traktorer, 961 skördetröskor och 257 skogs- och entreprenadmaskiner. För närvarande representerar Danish Agro Claas i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen, New Holland i Polen och Fendt i Tjeckien.

Relaterade artiklar