ANNONS

Tre stora tröskor

Ett av Sveriges största lantbruk väljer en trio av världens största skördetröska, New Holland CR10.90.
Dagarna före jul bestämde sig Skabernäs HB för att göra en ett nytt vägval. De valde tre exemplar av världens största tröska, New Holland CR 10.90. Agroma Öst, Söderberg & Haaks återförsäljare i Ystad, kommer att leverera tröskorna till årets säsong.
– Anledningen till att vi valde de tre New Holland 10.90-tröskorna är att de var de enda som mötte de krav vi har i vår omställning till fasta körspår, berättar Martin Rosenmejer, vd på Skabernäs.
Han säger att affären även är en förlängning av ett gott samarbete med Agroma Öst i Ystad.
På Agroma Öst i Ystad är man mycket nöjda att man fått förtroendet att leverera de tre tröskorna till Skabernäs.
Skabernäs skapades av de tre sydskånska godsen Skabersjö, Näsbyholm och Börringe Kloster. Totalt odlas cirka 3 000 hektar, vilket innebär att företaget är ett av Sveriges största jordbruk med 16 personer som arbetar i företaget.
Fakta New Holland CR 10.90

Rekordtröskan CR10.90 är utrustad med New Hollands unika Twin Rotor® teknologi, med två Twin Pitch rotorer kombinerat med Dynamic Feed Roll™ systemet, vilka säkerställer hög kapacitet även om vädret är sämre.

Tröskan drivs av den prisbelönade (Diesel of the Year®) Cursor 16 motorn, som utvecklar 653 hästkrafter. CR10.90 följer avgaskraven för Steg IV tack vare ECOBlue™ HI-eSCR teknologin, därmed behöver man inte använda partikelfilter. Dragförmågan och bärigheten säkras genom det unika SmartTrax™ bandsystemet som även kan utrustas med Terraglide™ fjädring.

Utrustad med det extra långa tömningsröret på över tio meter, kan man köra äkta CTF (Controlled Traffic Farming) och den supersnabba tömningen på 142 liter per sekund, tömmer snabbt den 14 500 liter stora tanken. CR10.90 kan även utrustas med det helt integrerade autostyrningssystemet IntelliSteer™ som säkrar en noggrannhet på ner till 1-2 centimeter för att optimera effektiviteten på det 12,5 meter breda skärbordet,varje drag, hela dagen samt även säkerställa att man följer de fasta körspåren.
NH Berlin 1

Relaterade artiklar