ANNONS

Två års garanti

Väderstad sätter återigen ny standard och flyttar gränserna genom att introducera två års garanti på alla sina produkter som ett led i kvalitetsarbetet.
– Det här speglar vårt kvalitetstänk som är av största vikt när vi utvecklar nya produkter i allt från materialval till utprovningsmetoder, säger Fredrik Lundén marknadschef på Väderstad.
När det gäller material- och komponenter väljer Väderstad ofta lite dyrare lösningar om dessa ger en längre livslängd eftersom en maskin som fungerar problemfritt och som håller ett högt andrahandsvärde ofta innebär mindre kostnader för ägaren.
– Vi har ett långsiktigt tänk i allt vi gör och har arbetat länge för  att kunna erbjuda den här tryggheten till våra kunder. Vi möter ofta kunder som fortfarande använder sina produkter efter många år i hårda förhållanden, säger Fredrik Lundén.
Under utvecklingsarbetet provas olika tekniska lösningar i såväl datorsimulerade stresstester som i praktiska prov i fält. Under åren har Väderstad byggt upp en industriell provningsverksamhet med olika typer av riggar samt ett kunnande hur mätresultaten stämmer med verkligt slitage. Riggarna möjliggör en vetenskaplig provning på kort tid.
– Utvecklingen av nya lantbruksmaskiner och metoder är kärnan i Väderstad och vi är så övertygade om utvecklingsmetoderna och testningsverksamheten att vi nu vågar erbjuda två års garanti, säger Fredrik Lundén.

Relaterade artiklar