ANNONS

Tvårotorssträngläggare med genialisk styrning

Pöttinger lanserar den nya flexibla TOP 632 A med Curvetech sidosträngläggare. Sidosträngläggaren har sin stora flexibilitet tack vare det geniala styrsystemet på den bakre rotorn. Detta gör att arbetsbredderna kan varieras över ett stort område, anpassat till den efterföljande maskinen.  Även hinder och besvärliga fältformer kan räffsas runt utan problem. Den dubbla rotormaskinen har en arbetsbredd på upp till 6,30 meter i dubbelsträngsläge.
För att räfsa en dubbelsträng eller två enkelsträngar kan den bakre rotorn, som är ansluten till den främre med en flexibel ram, styras åt vänster eller höger med en hydraulcylinder.

Nytt Curvetech styrsystem
Curvetech är namnet Pöttinger har gett sitt automatiska styrsystem på den bakre rotorn. Två hydraulcylindrar samverkar för att styra den bakre rotorn. Vid kurvtagning säkerställer en extra länk mellan den främre vridpunkten på huvudramen och de hydrauliska cylindrarna optimerad överlappning av de två rotorenheterna. Den optimala arbetsbredden uppnås som ett resultat.

Basic Control förvalssystem
Basic Control är standard på TOP 632 A med Curvtech. Detta förvalssystem ger dig maximal bekvämlighet. Följande lägen kan väljas: enkelsträng, dubbelsträng, park, transport.
De två hydraulcylindrarna för att styra den bakre rotorn styrs automatiskt så att när slidventilen aktiveras svänger den bakre rotorn ut på rätt sida. Förvalet för att fälla den hydrauliska strängridån ingår.

Ultimat markspårning
De bogserade TOP A sidosträngspåren med dubbelrotor är utrustade med tandemaxlar som standard. Ingen sluttning är för brant för det breda chassit. TOP räfflor sticker ut när det gäller markspårning när de är utrustade med de (tillval) dubbla stödhjulen inuti rotorbågen på den bakre rotorn, samt de fältbeprövade Multifast spårhjulen som tillval. Den bakre rotorn är monterad i kardan, vilket tillsammans med rörelsefriheten i ramskarvarna möjliggör utmärkt tredimensionell markföljning av varje rotor.

Pöttingerss nya TOP 632 A med Curvtech är lösningen för gårdar som kräver hög effekt med intelligent teknik.

Relaterade artiklar