ANNONS

Tyngsta välten

Golem vält från företaget SMS CZ i Rokycany är en av de största och tyngsta produkterna i sin kategori på marknaden med en arbetsbredd på 5,4 meter och en vikt på upp till 11 ton.

Tack vare ett brett utbud av tillbehör kan den kombinera flera operationer i en och därmed säkerställa omfattande vård av permanent gräsmark.
Maskinen från det tjeckiska företaget SMS CZ s.r.o. utmärker sig genom sin robusthet, enkelhet, användarvänlighet, service och driftsäkerhet.
Den första LV 520 gräsvälten tillverkades år 2005 och det var en bar valsrulle utan tillbehör och andra alternativ. Under sina nästan 18 år av existens har maskinen genomgått ett antal förbättringar och uppgraderingar, inklusive utökning av arbetsområdet. Idag erbjuds Golem i arbetsbredder på 3 meter och 5,4 meter).
Den tre meter långa versionen är utrustad med en enda valsrulle i en robust konstruktion. Rullens vikt varierar från 2,5 till 4,5 ton.
Goelm 540 har en tredelad ram som kan fällas ihop hydrauliskt och är utrustad med totalt tre valsrullar, vardera 1,95 m breda. De individuella rullarna överlappar delvis varandra, så att marken bearbetas över hela maskinens bredd. Maskinen väger från 5,5 ton upp till 11 ton när den är fullt utrustad och med vattenfyllning i rullarna. Att lyfta vingarna till transportläge är möjligt även med vattenfyllda rullar och vingarna är säkrade mot frisläppning med en automatisk låsning. Maskinen är godkänd för användning på vägar och når en bredd på 2,56 meter i transportläge. Golem 300 fälls inte ihop och dess totala bredd på 3 meter möjliggör också transport på allmänna vägar.
Totalvikten på rullarna kan påverkas av vattenfyllda rullar. De fylls genom hål i rullens sida som säkras med en ståtplugg. Vid behov kan maskinens belastning och rulltryck ökas upp till 2 ton per 1 m² bearbetningsyta. Dessutom erbjuder SMS CZ flera typer av rullar med olika vägg­tjocklekar, från 10, 14 till 20 mm. I stenig terräng kan de 20 mm tjocka rullarna trycka stenar säkert på markytan utan risk för att skada rullen. Det finns också en piggrulle, Aerator, som är lämplig för att lufta permanenta gräsområden. Rullen är utrustad med 17 cm höga tänger av slitstarkt material. De släta rullarna är utrustade med en skrapa för att hållas rena. Maskinen kan även utrustas med harv på pneumatisk frösåmaskin.

Relaterade artiklar