ANNONS

Uppdaterad storspruta

Amazones stora spruta med nominell volym om 11 200 liter uppdateras i linje med märkets UX01-serie. Det innebär att manöverpanel och preparatpåfyllare på UX11201 Super blir likadan som på UX01-sprutorna.

En annan nyhet är att man väljer att gå från tre till två pumpar, med bakgrund av att många gårdar kräver en sprutpump som klarar av att köra högre vätskemängder. Tidigare användes två pumpar för omrörning och en pump för sprutning om 260 liter per minut. De två nya pumparna når tillsammans 750 minutliter, där sprutpumpen kan ge 350 minutliter. Med injektorfyllningsfunktionen vid påfyllning når man 900 liter per minut.

Vidare är att den bakre hjulaxeln är densamma som på UX01-sprutorna och detta ska innebär att den kan svänga skarpare. Styrvinkeln på bakre axeln är numera maximala 28 grader, jämfört med 20 grader på den förra modellen. För att nå den nya styrvinkeln krävs en spårvidd på minst 2,1 meter.

På Agritechnica visade även Amazone en ny sprutramp med namnet SuperL3. Det är en ramp med längre avstånd mellan vikpunkterna, vilket betyder att man med samma spruta kan köra både 24 och 36 meter. I sprutans dator ställer man in önskad arbetsbredd och vid valet av 24 meter hindras utfällningen av den sista rampdelen automatiskt.

UX11201 kan dessutom fås med ContourControl, vilket innebär negativ tilt av rampen, och SwingStop, som innebär en aktiv dämpning av rampens rörelser i horisontal längd.

Relaterade artiklar