ANNONS

Bättre väder med Swedish Agro

Under Borgeby Fältdagar presenterar Swedish Agro ett antal digitala lösningar för lantbruket – däribland en ny väderstation. Detta sker i samarbete med teknikföretaget Fieldsense.

 

Swedish Agro har nyligen ingått ett strategiskt samarbete med Fieldsense, som utvecklar lösningar på fältnivå inom satellitövervakning och intelligent analys av data. Swedish Agro kommer bland annat att erbjuda svenska lantbrukare Fieldsense framstående väderstation, vilken mäter åtta olika klimat- och väderparametrar samt en IT-plattform som, genom analys av satellitdata, till exempel kan hjälpa lantbrukaren med optimal fördelning av gödselmedel. På sikt är målet att ta fram lösningar, som innebär att analyser av satellit- och väderdata kan förvarna lantbrukaren så att de exempelvis kan bekämpa insekter och minimera brister hos grödan med mera i god tid.

Fieldsense väderstationer är redan idag mycket populära bland danska lantbrukare med över 700 aktiva väderstationer över hela landet.

Swedish Agros VD, Björn Skogsberg, ser stora möjligheter med samarbetet. Inte minst med Fieldsense egenutvecklade väderstation, som mäter vind, nederbörd, fuktighet, lufttryck, UV-index, ljusintensitet och temperatur i luft och jord.

 

– Digitala lösningar där vi kan skapa mervärden för lantbrukaren är ett strategiskt fokusområde för Swedish Agro. Fieldsense har skapat digitala lösningar, vilka redan nu är ett starkt redskap för den moderna lantbrukaren, som vill öka effektiviteten i sin verksamhet. Vi tror mycket på detta och ser fram emot att få presentera väderstationen för den svenska lantbrukaren, säger Björn Skogsberg och fortsätter:

– Fieldsense har bevisat att de är kapabla att utveckla enkla och intuitiva lösningar, som gör stor skillnad för den enskilda lantbrukaren till låga kostnader. Väderdata är en mycket viktig parameter för lantbrukare och Fieldsense egen väderstation är en produkt, som kan säkerställa den svenska lantbrukarens väderdata till en mycket hög kvalitet. Väderstationen säkrar mycket precisa väderdata, som kan fungera som stöd vid de många klimat- och väderberoende beslut, som lantbrukaren måste

fatta varje dag, säger Björn Skogsberg.

Lantbrukaren får tillgång till Fieldsense väderstation genom en låg abonnemangsavgift och kan då läsa av sina klimat- och väderdata via en app.

Fieldsense är ett danskt bolag, som sysselsätter ett antal specialister inom artificiell intelligens och analys av satellit- och klimatdata. Företaget har fått flera utmärkelser för sina digitala lösningar, däribland Copernicus Masters Farming Challenge och ESA Space App Camp.

Möt Swedish Agro och Fieldsense framstående produkter på plats på Borgeby Fältdagar den 26 och 27 juni i monter E 212.

Relaterade artiklar