ANNONS

Väderstad Components bygger ny produktionslina för att öka kapaciteten

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, expanderar Väderstad Components anläggning i Överum. På grund av en ökad efterfrågan av slitdelar, så kommer nu en tredje produktionslina för tallrikar att byggas.

Väderstad Components är en del av Väderstad Group, med ansvar för att tillverka slitdelar som spetsar, tallrikar och vältar, samt andra tillbehör till våra produkter. För att uppnå högsta möjliga kvalitet på delarna som tillverkas, så har Väderstad Components sitt eget högteknologiska materiallabb, som leds av vår metallurg Anders Petersson.

Väderstads originaldelar har fått ett mycket bra rykte hos lantbrukare över hela världen. De är perfekt anpassade till deras Väderstadmaskiner och har genom åren visat att de når utmärkta resultat på lantbrukarnas fält och samtidigt har en lång livslängd. Detta har lett till en allt större efterfrågan på våra slitdelar, en utveckling som vi tror kommer att fortsätta.

– Våra beräkningar för de kommande fem åren visar på en genomsnittlig tillväxt på 8 procent per år för vår slitdelsverksamhet. För att kunna hantera detta och fortsätta hantera slitdelar av världsklass till världens lantbrukare, så bygger vi nu ut vår fabrik i Överum med en tredje tallrikslina, säger Dan Somlin, vd för Väderstad Components.

Den nya produktionslinan för tallrikar kommer också att innebära utökad kapacitet för framtida slitdelar. De senaste åren har Väderstad gjort flera större investeringar och utökat företagets produktportfölj, vilket också kommer att påverka Components.

– Vi har gjort flera större investeringar de senaste åren och förvärvat produkter som vi tror starkt på under kommande år. Förra året köpte vi radhackor från det danska företaget Thyregod. Från sommaren 2024 kommer dessa vara fullt integrerade i Väderstads varumärke och produktportfölj, vilket också kommer innebära att vi själva ska tillverka slitdelar och reservdelar till dessa maskiner, säger Henrik Gilstring, vd för Väderstad Group.

Sammanlagt, med den nya tallrikslinan som nu byggs, så finns det åtta produktionslinor vid Väderstad Components anläggning i Överum. Den nya tallrikslinan ska stå redo att användas fullt ut under 2025.

Relaterade artiklar