ANNONS

Väderstad tog hem förstapriset på Big Iron Farm Show i USA

Väderstad AB, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, fick en fin start på den amerikanska marknaden när man i samband med den 41:a årliga lantbruksmässan Big Iron Farm Show i Fargo, North Dakota tog hem förstapriset för Best in Show.
I maj i år förvärvade Väderstad AB 100 procent av AGCO-AMITY JV LLC (AAJV), och bildade därigenom Vaderstad Inc., det senaste tillskottet till Väderstads globala företagsgrupp. Med bas i Wahpeton, North Dakota, har Vaderstad Inc. börjat arbetet med att integrera produktlinjerna Concord, Wil-Rich och Wishek, som tillverkas vid anläggningen i USA, inom de olika produktsegment som erbjuds av Väderstad.

Med över 900 utställningsmontrar, utbildningstillfällen och över 70 000 besökare från hela landet är Big Iron Farm Show den största lantbruksmässan i övre Mellanvästern. På plats för denna viktiga milstolpe, som markerar den officiella lanseringen av Vaderstad Inc. i USA, var viktig försäljnings- och marknadsföringspersonal från både USA och Kanada samt medlemmar från företagsledningen i Sverige.

– Jag kan inte beskriva hur glad jag är över att vara här. Detta är en enorm milstolpe för oss, den första stora mässan som vi deltar i i Nordamerika efter förvärvet av Väderstad Inc.! Det är fantastiskt att se utrustning och medarbetare här från både USA, Kanada och Sverige. Det nordamerikanska sälj- och marknadsteamet från båda sidor av gränsen har gjort ett fantastiskt jobb med att förbereda för mässan, och de är redo att visa amerikanska lantbrukare att vi är det bästa valet för en enastående uppkomst, säger Henrik Gilstring, vice VD på Väderstad.

Den stora montern, som spände över två rader med utställningar, visade produktlinjer från Väderstad och de nyligen förvärvade varumärkena Concord, Wil-Rich och Wishek. Genom att integrera arvet och den starka renommén hos varumärkena Wil-Rich, Wishek och Concord i Väderstadgruppen får Väderstad tillgång till distributionsställen i USA, drygt 30 000 kvm tillverkningsanläggning, reservdelslager och forsknings- och utvecklingsanläggning i Wahpeton, North Dakota samt möjlighet att dra nytta av kunskapen och engagemanget hos de 120 anställda vid anläggningen.

Jason Strobbe har utsetts till vd för Vaderstad Inc, och han tillträder denna roll parallellt med sin roll som Vice President för Sales and Marketing i Nordamerika.

– Det var en surrealistisk känsla på Big Iron-mässan i Fargo, när vi alla stod upp för den amerikanska nationalsången som spelades vid invigningen. Detta är officiellt Vaderstads första lantbruksmässa i USA och det är spännande att se utrustning som vi är stolta över att tillverka i USA vid sidan av produktlinjer och säljstöd från alla våra fabriker världen över samlade på samma plats. Det här är spännande tider när vi ger oss ut på vår resa för att bli världens ledande partner för enastående uppkomst, säger Jason Strobbe, vd för Vaderstad Inc.

Varje år recenserar kommittén för lantbruksmässan Big Iron utställningsmontrarna. Med över 900 montrar är det en stor ära att få priset för Bästa monter på lantbruksmässan Big Iron. Vaderstad Inc. är otroligt hedrade över att ha vunnit förstapriset i år för vår utomhusutställning som utsågs till Best in Show.

– Det var en suverän vecka i North Dakota, där vi har kunnat umgås med våra nya amerikanska kollegor. Flera medlemmar i vårt kanadensiska och svenska team tog sig dit för att arbeta med mässan och få en rundvisning på fabriken. Vi är oerhört stolta över att kunna säga att vi tillverkar maskiner i USA, tillsammans med våra anläggningar i Kanada och Sverige. Vi ser fram emot en spännande framtid där vi är det bästa valet för enastående uppkomst för lantbrukare i USA och i resten av världen, säger Melissa MacLean, Marketing Manager för Väderstad i Nordamerika.

Relaterade artiklar