ANNONS

Nytt vältalternativ till TopDown

Den mest flexibla kultivatorn blir nu ännu flexiblare med ett nytt vältalternativ – SoilRunner.
SoilRunner är en ny omlottbyggd dubbel u-profilvält som ger större anläggningsyta och lägre dragkraftsbehov. Det speciella med välten är att jord arbetar mot jord, vilket lämnar en öppen bearbetad yta, berättar Magnus Samuelsson, på Väderstad.

Återpackning för alla situationer

Både SoilRunner liksom den ursprungliga SteelRunner, en kraftfullt bearbetande stålvält med 600 mm diameter, kan ställas in för att få en återpackning som passar aktuella förhållanden.
Välten kan belastas med hela kultivatorns tyngd, eller så kan välten höjas så att den bara går i ytan. Vid besvärliga förhållanden kan välten höjas helt eller plockas av.

Tiltbar

Den nya välten är tiltbar, berättar Magnus, vilket är en fördel om man vill skapa en fältyta som är bättre rustad för mycket nederbörd.

Gummifjädrad

SoilRunner har samma gummifjädring som SteelRunner, vilket betyder att vältelement, axlar och ram belastas mindre av stötar under körning och det ger maskinen en längre livslängd.

Utbytbar

På nya såväl som äldre modeller av TopDown kan man byta ut SteelRunner mot en SoilRunner. På bilden visas SoilRunner underst och SteelRunner i mitten som alternativ.
fbsj9poaqo1gybnsuuzb

Relaterade artiklar