ANNONS

VD skifte i Fodermix

1A236371
Fodermix – företaget som specialiserat sig på kundanpassade foder till grisar – gör ett VD-skifte från och med den 22 augusti. Nuvarande VD:n Henrik Fredricsson vill åter koncentrera sig på sin egen verksamhet som grisproducent och lantbrukare. Johan Ocklind tar över VD-rollen i bolaget och fortsätter arbetet med att utveckla verksamheten i Fodermix vidare.

Johan Ocklind är utbildad agronom med en magister i företagsekonomi och har arbetat med affärsrådgivning på LRF Konsult, lantbruksrådgivare i bankvärlden samt VD för lantbruksteknikföretaget Dataväxt. Johan Ocklind, om sin nya roll:

Att få chansen att vara med och fortsätta att utveckla ett företag som Fodermix är verkligen en spännande utmaning. Företaget är välkänt för sina specialblandningar och sin höga kompetens och sitt stora engagemang hos medarbetarna. Denna styrka vill jag gärna fortsatt se utvecklas.

Tillsammans med ägaren Vitfoss internationella utblick kring vitaminer och koncentrat för djur, gör dessa ingredienser Fodermix till ett företag som tillför den svenska grisproduktionen mervärde.

Henrik Fredricsson har under sin tid som VD bland annat arbetat intensivt med en tydligare organisationsstruktur i Fodermix. Detta organisationsarbete fortsätter under Johan Ocklind.

Johan har kvaliteter som vi tror passar utmärkt in i Fodermix, säger Stig Bäckström, styrelseledamot i Fodermix och Marknadschef Foder i Svenska Foder. Hans analytiska förmåga parat med hans erfarenheter av affärsutveckling och ekonomistyrning ger Fodermix en ytterligare spets på den tuffa marknad som finns kring specialfoder.

Vi vill också tacka Henrik Fredricsson för hans arbete i Fodermix och önskar honom lycka till, avslutar Stig Bäckström.

Relaterade artiklar