ANNONS

Vinst för Same Deutz-Fahr

Den italienska lantbruksmaskintillverkaren Same Deutz-Fahr redovisar en vinst på cirka 50 miljoner euro. Trots att försäljningen av lantbruksmaskiner minskade med cirka 10 procent runt om i världen i fjol lyckades Same Deutz-Fahr öka sin omsättning med hela 15 procent vilket innebär en omsättning för 2015 på hela 1,39 miljarder euro. Vinstmarginalen blev således 3,6 procent. Helt ok för en global maskintillverkare.
Traktorer stod för 1 miljard av omsättningen och av dessa utgjorde Deutz-Fahr hela 62 procent.
Och det är där bolaget satsar hårdast just nu. Inom kort ska den nya traktorfabriken i tyska Lauingen stå klar, en investering på 90 miljoner euro. Håller tidsplanen ska den nya fabriken öppna för produktion vid årsskiftet och klara av att spotta ut 40 nya traktorer per dygn.
Under 2015 satsade Same Deutz-Fahr 33 miljoner euro på utveckling av nya modeller och 43 miljoner euro i tillverkning i Kina. Nu äger man 95 procent i den fabriken.
Framtida investeringar är ökad produktion i Kina och Turkiet, två av koncernens fem största marknader för tillfället. Och mycket tack vara dessa två marknader samt att man ökar sin marknadsandel i Europa medför att koncernchefen Lodovico Bussolati räknar med ytterligare ökad omsättning även i år, fast inte med lika många procent som 2015.
Totalt tillverkade Same Deutz-Fahr 33 494 traktor och 6 784 skördemaskiner under 2015. IMG_5869

Relaterade artiklar