ANNONS

Snart dags för VM i plöjning

VM i plöjning kommer att hållas i Danmark den 3 – 4 Oktober 2015. 60 deltagare och 8.000 besökare kommer att göra eventet till en festlig tillställning som kommer att lyfta nivån på både professionalism och teknologi. Kongskilde Industries A/S är Guldsponsor och tar tillfället att förhandsvisa en ny generation plogar.

 

Hans Kunglig Höghet Prins Joachim kommer att inviga Världsmästerskapen, där deltagare från Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland tävlar om den prestigefyllda världsmästartiteln. Deltagarna tävlar i två kategorier, standardplog respektive växelplog.

 

Det stora intresset speglar ett växande erkännande av att plöjning ger de bästa förutsättningarna för en säker etablering av nästa gröda. Plöjning är en mycket effektiv metod att bekämpa besvärliga och motståndskraftiga ogräs, och det är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ där hög avkastning är målet.

 

– Som tillverkare av system för jordbearbetning, vill vi föra fram större fokus på fördelarna med plöjning, säger Ole Gade, VD för Kongskilde Industries A/S. Därför är vi stolta att vara guldsponsor för VM. Det är en naturlig roll för oss som marknadsledare på området.

 

Kongskilde tar tillfället i akt att ge en förhandsvisning av dess största investering i plogteknologi på många år: XLD-plogkroppen. Den är utformad för att ge en extra bred fåra för breda traktordäck, och för att klara djup plöjning ned till 35 cm, som efterfrågas i Tyskland och Sydeuropa. Möjligheten till bredare tiltor ökar också kapaciteten och minskar bränsleförbrukningen per hektar.

 

– För oss är detta det perfekta arrangemanget att förhandsvisa vårt utökade plogprogram, som annars inte ska visas förrän på Agritechnica. Vi ser fram emot att få kundernas reaktion, säger Ole Gade, VD för Kongskilde.

 

Det nya plogkonceptet kommer att visas och demonstreras speciellt för fackpressen på en ett ha stor yta i omedelbar närhet till tävlingsfälten.

 

 

 

VM i plöjning

VM i plöjning går av stapeln på Vestbo Gård i Thisted den 3 – 4 Oktober. Landbo Ungdom, som är ansvariga för arrangemanget, räknar med 60 deltagare från 30 länder som tävlar om titeln, och upp emot 8,000 besökare. Ett antal olika länder turas om att vara värd för VM i plöjning, som avgörs varje år.
 

Kongskilde Industries A/S

Kongskilde utvecklar utrustning för jordbearbetning från stubb till skörd, såväl som optimerade maskinkedjor för grovfoder från fält till stall. Kongskilde spänner över alla metoder och verktyg för jordbearbetning och plantvård, och bolaget finns representerat på många marknader.
Kongskilde är guldsponsor för VM i plöjning.

Relaterade artiklar