ANNONS

Bara Volvo

Jonny Fagerhill bytte inte bara jobb – han bytte också upp sig ordentligt. Den gamla Volvo EW160C ersattes med den helt nya EW160E och på köpet blev det ett paket med idel nyheter från Swecon: Volvos nya hydraulhammare HB15, tre skopor ur Volvos nya skopsortiment samt den nya Humusvagnen. – Jag fick precis allt jag ville ha, skrattar Jonny.

Jonny Fagerhill i Kopparberg hade jobbat som maskinist för ett och samma företag i 22 år. Han var inte missnöjd på något vis, kände bara att han ville ha någon förändring. Så han drog till Norge, men inte det heller kändes perfekt.

– Efter sex månader i Norge fick jag ett erbjudande att vara med och starta något helt nytt. Det var en chans jag inte kunde missa.

Erbjudandet kom från Johan Svensson, vd och delägare i Lindesbergs Bygg. Företaget startade 2007 och har på några få år etablerat sig i byggbranschen med 22 anställda och Mellansverige som huvudsakligt arbetsområde.

– Vi ville komplettera verksamheten med schakt. Dessutom kändes det som en intressant utmaning, säger Johan Svensson.

Volvo ett måste

Även om Jonny var en smula trött på det invanda, ville han inte bryta med allt. Efter 22 år som maskinist i en Volvo hjulgrävare, ville Jonny inte ha något annat i det nybildade Linde Schakt.

– Det hade jag inget emot. Vi har haft några Volvomaskiner i byggfirman och det har funkat bra, säger Johan Svensson.

När Jonny fick i stort sett fria händer på Swecon i Örebro blev det därför den nya EW160E, den nya Humusvagnen för att frakta redskap, tre Volvoskopor (planering, schakt och kabel) samt den nya Volvohammaren HB15.

– Jag har ju knappt hunnit använda grejorna, maskinen har bara gått i 40 timmar, men det känns väldigt fräscht med en ny maskin och rejäla redskap, säger Jonny och berömmer den nya hjulgrävaren.

– Förra maskinen var en EW160C och nog märker man skillnaden alltid. Lastarmsfjädringen är suverän och den nya stolen är riktigt bekväm när man jobbar långa dagar.qrfiklfffrfnkpaxyz76

Relaterade artiklar