ANNONS

En stor stark

New Holland T7.315HD är en traktor som kan passa många. Den fungerar lika bra i fält som i transport och kan användas till det mesta. Utrustningsnivån är inget att klaga på och hytten är bekväm.

Det är en helt ny hytt som endast finns på de tre största modellerna av T7HD i dagsläget. Traktorn presenterades sommaren 2021 och kom ut på marknaden i år. Den nya hytten är större, tystare och har ett bredare insteg.
Längst fram i höger armstöd finns en stor pekskärm i färg där alla inställningar och övervakningar görs och eftersom traktorn följer ISOBUS-standard kan även redskap övervakas och manövreras i skärmen.
Vi testkör med en tallrikskultivator från Pötttinger och den följer också ISOBUS-standarden. Därmed behöver man aldrig röra vipporna för yttre hydraulik utan allt sker via skärmen. Det är bara en knapptryckning för att fälla ut maskinen till arbete, trots att det egentligen är flera olika moment som går i en sekvens. Samma sak när arbetet är klart och maskinen ska fällas ihop innan transport.
Det är en rejäl dragare och via de sju flikarna i monitorn kan man även gå till sidan för autostyrning. Den som är van vid New Holland Intelliview 4 känner igen sig fast denna skärm har bättre upplösning och många fler funktioner.
Det samma gäller armstödet med alla reglage. Det finns en hel del som är bekant från tidigare modeller men nu är allt förfinat.
Testtraktorn är lite extrautrustad. New Holland T7.315HD kostar i grundutförande 2 856 800 kronor. Då ger hydraulikpumpen endast 165 liter per minut, traktorn saknar autostyrning, reverserbar fläkt, avgasbroms, strömbrytare på bakskärmarna, femte dubbelverkande yttre hydraulikuttaget bak och fjädrad framaxel för att ta några exempel.
Den steglösa transmission kan ställas i tre förval vad gäller toppfarter och sen är det bara att välja med en knapptryckning. Fram back kan växlas till vänster om ratten i körspaken eller i joystick för frontlyft/lastare.
Hytten erbjuder en god sikt och med det hydrauliska utskjutet på lyftdragkroken är det inga bekymmer att se när man ska koppla.

New Holland T7.315HD

Motor:       Sexcylindrig FPT på 6,7 liter och 230 kW (313 hk) maxeffekt och max vridmoment 1 282 Nm vid 1 400 rpm

Transmission:             Steglös

Däck:        600/70R30 fram och 710/70R42 bak

Bränsletank:               630 liter + 96 liter AdBlue

Lyftkapacitet:             11 058 kg

Max hydraulflöde:      220 l/min

Max hydraultryck:      200 bar

Yttre hydraulik:          5 dubbelverkande uttag

Vikt:         10 500 kg (utan vikter)
Vändradie: 7,0 m

Serviceintervall:         Motoroljebyte 750 timmar (19 liter), Transmissionsoljebyte 1 500 timmar (148 liter)

Kraftuttag: 540, 540E, 1 000 och 1 000E rpm

Pris:          3 500 000 kronor

Pris per hk:                11 282 kronor

 

Utrustning

Luftkonditionering:     std

Passagerarsäte:           std

Frontlyft och pto:        55 900

Hydraulisk släpvagnsbroms:         std

Luftfjädrad förarstol:   std

Säkerhetsbälte förare:  std

Säkerhetsbälte passagerare:           std

Vändbar förarplats:     nej

Hydraulisk utskjut lyftdragkrok:    std

Framaxelfjädring:       std
Hyttfjädring:              std

Krypväxel:                 std

 

Tre plus:

–       Bekväm

–       Välutrustad

–       Lättkörd

 

Tre minus:

–       Samma olja i transmission och hydraulik

–       Liten verktygslåda

–       Ingen höger dörr

 

 

 

New Holland T7.315HD är en trevlig transporttraktor. Den når 45 km/h strax under 1 500 rpm och går mjukt med en hjulbas på knappt 3 meter. Traktorn är smidig för sin storlek med en vändradie på 7 meter och en höjd på 2,37 meter.

Relaterade artiklar