ANNONS

Gammalt danskt kött säljs i Sverige

ICA har stoppat allt kött från danska Skare Meat Packers men Lidl fortsätter att sälja deras kött i 16 europeiska länder.

Turerna fortsätter runt det danska charkuteriet som ägs och drivs av 78-årige Kurt Skare och som har anläggningar i såväl Danmark som utomlands.
Nu har det framkommit att bland annat ICA och Lidl köpt köttprodukter från Skare Meat Packers och att ICA stoppat inköpen från charkuteriet medan Lidl fortsätter marknadsföra deras kött. Detta rapporterar danska Fødevarewath.
Som Lantbruksnytt rapporterade om redan den 11 januari, läs den artikeln genom att klicka här, så har företaget dragit på sig tre polisanmälningar. De vägrade släppa in kontrollanter från danska Fødevarestyrelsen, de hade inte ordning på ursprungsmärkningen och de hade 250 ton kött i lager som härstammade från år 2010.
Att sälja gammalt kött är inget olagligt i sig, och kött kan hålla länge, läs mer om det genom att klicka här, men det måste finnas ursprungsmärkning så att konsumenten är medveten om varans ålder.
I Danmark har bland annat varuhusen Bilka, Fotex och Netto stoppat inköpen från Skare Meat Packers.

Butcher´s på Lidl är kött från Skare Meat Packers

Relaterade artiklar